SCOREN!Mijn boek SCOREN! Online Soccer Manager (OSM) van zolderkamer tot skybox is nu te bestellen bij Managementboek.

Mijn boek SCOREN! Online Soccer Manager (OSM) van zolderkamer tot skybox is in de voorverkoop gegaan. Het boek komt uit op 18 oktober en gaat €17,50 kosten. Je kunt het boek al reserveren bij mijn uitgever, en ook bij o.a. bol.com, Bruna en andere boekhandels.

Bijna een jaar werk ik nu al aan het boek over mijn belevenissen bij Gamebasics en de opkomst van Online Soccer Manager. Het schrijfproces nam een aantal maanden in beslag, waarna ik op zoek ben gegaan naar een uitgever. Die vond ik. Mijn boek verschijnt bij Sparkle Auteurs.

De laatste hand aan het boek

De focus verplaatste toen naar bijschaven en schrappen. Dat was geen kleine klus. Van 400 pagina’s ben ik terug naar 220 gegaan. Kill your darlings noemen ze dat. Ook de titel is veranderd van “Voltreffer!” naar “SCOREN!”. Het eindresultaat is een boek dat niet alleen de meest boeiende episodes van mijn tijd bij Gamebasics beschrijft, maar tegelijk vlot leest.

Mijn doel was om een boek te schrijven dat een breed publiek aanspreekt: spelers van Online Soccer Manager natuurlijk, maar ook ondernemers, gameliefhebbers, voetballiefhebbers of zelfs mensen die nog nooit van OSM hebben gehoord, maar nieuwsgierig zijn naar een verhaal over een Nederlandse start-up die de wereld veroverd heeft.

Daarnaast schrijf ik in het boek over mijn persoonlijke ontwikkeling van onbegrepen nerd naar gevierd ondernemer. Geen belerend boek met lessen over hoe je zou moeten leven of hoe je zou moeten doen, maar een persoonlijk verhaal met ervaringen. Zowel positief als negatief. Waar je uit kunt halen wat je wilt. Zoals je zult lezen was de weg die ik heb bewandeld geen rechte lijn naar succes. Eerder een kronkelweggetje vol met kuilen en hindernissen.

Het eindresultaat

Ik ben heel tevreden over hoe het is geworden. Het doet recht aan mensen die heel belangrijk zijn geweest, zoals mijn voormalig compagnon Frank Tijhuis, die helaas te jong is overleden.

Het boek bevat niet alleen maar tekst. De opening van het Gamebasics voetbalstadionkantoor in 2014 was een gebeurtenis die zo symbool staat voor ons succes in die dagen, dat daar een foto van is opgenomen.

Ook heb ik de prijzenkast van OSM een plekje gegeven: hier staan de handtekeningen op van de mensen die verantwoordelijk zijn geweest voor de eerste OSM app die ooit verscheen voor de iPhone. Het was bedoeld als een permanent eerbetoon, zoals Steve Jobs de handtekeningen van de makers van de eerste Macintosh aan de binnenkant van de computer liet graveren. Vluchtig als software is, is de OSM app niet meer in de vorm te downloaden van 2012, waarmee de handtekeningen verdwenen zijn. Door de handtekeningen in een fysiek boek te drukken, heb ik ze alsnog vereeuwigd.

SCOREN! is onderweg naar de drukker. Het boek komt niet alleen beschikbaar als paperback. Er komt een eBook en zelfs luisterboek. Met vertalingen moet ik nog aan de slag, maar ook daar heb ik plannen voor.

Reserveer nu jouw exemplaar!

Wie een eerste druk van SCOREN! in de kast wil hebben, raad ik aan om alvast een exemplaar te reserveren. Het zou weleens heel hard kunnen gaan.

Bestel SCOREN! bij één van de volgende boekhandels in Nederland:

Verkooppunten in België

Je kunt het boek natuurlijk ook reserveren bij een boekhandel bij jou in de buurt!

H.M. Derwort Fonds

Er is nog een goede reden om het boek te bestellen. De opbrengsten van dit boek komen ten goede aan het H. M. Derwort Fonds, vernoemd naar mijn moeder. Dit fonds financiert via het Leids Universiteits Fonds (LUF; www.luf.nl) het werk van Dr. Anke Klein en het Kenniscentrum Angst en Stress bij Jeugd (KAS; www.kasjeugd.nl), gericht op de preventie en hulp aan kinderen met stress, angsten, weinig zelfvertrouwen of een laag zelfbeeld.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.