In populaire datingapps zoals Tinder, Bumble en Happn ben je veel tijd kwijt aan swipen en chatten met potentiële matches. Onhandig, dachten zeven ondernemende Nederlandse studenten, die hun eigen app Breeze bedachten.

Wie weleens datingapps gebruikt, weet dat er een wildgroei aan apps is. Ik heb de nodige ervaring hiermee, omdat ik vorig jaar actief aan het daten was. Voor mannen en vrouwen is is de traditionele online dating ervaring erg verschillend, maar het zorgt voor hetzelfde probleem. Voor mannen is het ontzettend tijds- en kapitaalintensief om een reactie los te krijgen bij een vrouw. Voor vrouwen is het juist haast onmogelijk om een weg te vinden in de overweldigende aandacht die ze krijgen, waardoor ze niet of nauwelijks meer op mannen reageren.

Het is dus frustrerend en kost veel tijd. Ben je eenmaal door de eerste horde van de selectie heen, dan volgt het chatten. Een activiteit die dagen, weken en soms zelfs maanden in beslag kan nemen. En plotseling zonder opgaaf van redenen onderbroken kan worden door je potentiële date. Weg al je moeite en tijd!

Waarom Breeze onderscheidend is

Breeze lost de problemen met selecteren en chatten op door volledig de focus te leggen op de fysieke date. Je krijgt elke dag een klein aantal profielen voorgeschoteld die aansluiten bij jouw voorkeuren, op basis van een algoritme. Je kunt de foto’s bekijken en het profiel lezen.

Maar nu komt het: je hoeft niet te swipen. Je krijgt twee opties: of je gaat met deze persoon op date, of niet.

Als je zegt dat je op date wil gaan, kijkt Breeze of de ander dat ook wil. Zo ja, dan betaal je beide een klein bedrag (op dit moment 7,50 euro). Je moet dan echt gaan. De locatie staat vast en je krijgt het eerste drankje gratis.

Mijn eigen ervaring met Breeze

Nieuwsgierig en single als ik was, probeerde ik Breeze zelf. Na het afwijzen van een dozijn profielen, kostte het me slechts één date om de liefde te vinden!

Het principe van gelijk gaan daten werkt goed, omdat de ontmoeting toch het moment is waarop je voelt of je een klik hebt of niet. Ik heb met in andere datingapps ontzettend veelbelovende chatgesprekken gehad, waarvan de magie binnen tien seconden was vervlogen op het moment van de ontmoeting. Zonde. Met Breeze zal dit niet gebeuren.

Mijn investering in Breeze

Breeze heeft dus mijn leven positief veranderd. Daarom heb ik besloten om in te stappen als investeerder in dit mooie project. Het is de eerste startup waarin ik investeer, afgezien van mijn Midgame Fund participaties.

In Nederland heeft Breeze al 40.000 dates geregeld. Succesvolle datingapps heb een hoge viraliteit, en die zie ik terug bij Breeze. Ik hoop dat ze de internationale datingmarkt eveneens gaan aanvallen. De wereld zit op deze datingapp te wachten.

Ga naar Breeze en download de app »

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.