In een pitch competitie gehouden tijdens de grote expo in de Dutch Innovation Factory, kwamen studenten uit de minors The Next Successful Online Startup, Game development en Innovative Development (ID) aan het woord over hun projecten. Omdat de jury niet kon kiezen, zijn er twee winnaars aangewezen: VR horrorgame Solace en AI docententool Elaina.

In de minor “The Next Successful Online Startup” leren studenten hoe ze een idee voor een online bedrijf kunnen uitwerken en valideren. Omdat er in de minor deze keer relatief weinig studenten deelnamen, was in de pitch competitie deze keer ook ruimte voor creaties van andere studierichtingen. Hoewel het appels met peren vergelijken was, maakten alle presentaties die gegeven werden indruk.

Foto Chris Lans Fotografie

De pitch winnaars

Elaina wil docenten op middelbare scholen helpen tijd te besparen en beter hun lessen voor te bereiden. Hiervoor hebben ze een oplossing bedacht die gebruik maakt van de mogelijkheden van AI, ChatGPT om specifiek te zijn. De tool werkt lessen en toetsen uit over bepaalde aangegeven onderwerpen. Het team is ambitieus en ziet een heel leerling volgsysteem voor zich. Hoewel het plan nog in de kinderschoenen staat, heeft het zeker potentie.

De game Solace is van een heel andere orde. Dit is een virtual reality horror game die zich afspeelt in de duistere krochten van een verlaten gekkenhuis. De speler moet stalen zenuwen hebben om deze game te volbrengen. De makers vertelden gepassioneerd over de principes achter hun game. Wetenschappelijk onderzoek is gebruikt om tot een zo geschift mogelijk verhaal te komen van beschadigde personages en psychologische ellende. Zeker niet geschikt voor kinderen!

De winnaars kregen naast de eer en publiciteit de allereerste editie van de boardgame Dorian: Kingdoms Rise & Fall overhandigd.

Eervolle vermeldingen zijn er voor Uplift, een platform voor interactieve storytelling, en Benjamin & Carol, een al eerder bekroonde co-op puzzelgame.

Foto: Chris Lans Fotografie

De expo

De pitch competitie werd gelijktijdig met de expo georganiseerd, waarin studenten van Innovative Development en de Game Development minor hun projecten demonstreerden voor ruim opgekomen geïnteresseerden. De expo is altijd een feest om te bezoeken. Een explosie van enthousiasme en creativiteit.

Bezoekers van de expo konden via een QR code stemmen op hun favoriete game. Glacial Descend van Sweet Storm Studios ging er met de hoofdprijs vandoor. Zij wisten een visueel zeer aantrekkelijke game neer te zetten.

De games zagen er bijzonder fraai uit deze keer. Studenten die dat willen, hebben de gelegenheid om hun project naar een volgende niveau te tillen in het onlangs gestarte GameLab.

Van de projecten bij Innovative Development werd Smart Stoma als beste beoordeeld. Het leven van onafhankelijke stomadragers is onnodig lastig door de verouderde zorg en de taboe rondom het onderwerp zelf. Met een app belooft Smart Stoma het leven van onafhankelijke stomadragers makkelijker te maken.

Eind januari 2024 zal de expo opnieuw worden georganiseerd, waarschijnlijk weer gelijktijdig met de pitch competitie. Wie in de buurt is, moet zeker even een kijkje gaan nemen. Fun en inspiratie gegarandeerd!

Bekijk hier de verslagen van eerdere edities van de pitch competitie:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.