Over mij

Wie ben je, en wat is je achtergrond?

Ik ben al bijna 20 jaar internetondernemer. Op de middelbare school maakte ik Avalon, een DOS game die meer dan 200.000 keer gedownload werd en in 2000 de ZDNet Shareware Award in de wacht sleepte.

Met twee vrienden heb ik HitHarvester opgericht. Deze website werd meer dan 1 miljoen keer bezocht voordat we hem verkochten.

Niet veel later begon ik vanuit mijn zolderkamer met Online Soccer Manager (OSM). Een voetbalmanagementspel dat miljoenen gebruikers kreeg over hele wereld. Een ‘Megasucces’ schreef het AD in 2013.

Ik werd ondernemer en heb Gamebasics met vallen en opstaan opgebouwd tot een wereldspeler met 45 werknemers. Ik won prijzen. Ik sloot deals met clubs als Ajax, Anderlecht, AC Milan, Bayern M├╝nchen en Fiorentina.

Een fantastische tijd, maar eind 2016 was ik 37 geworden. Normaal gesproken een leeftijd voor profvoetballers om te stoppen. Ook ik heb mijn kicksen toen aan de wilgen gehangen. Natuurlijk niet zonder het bedrijf in goede handen achter te laten. Gamebasics groeit en bloeit als nooit tevoren.

De ruimte die ik kreeg heb ik snel weer opgevuld. In de Dutch Innovation Factory ben ik aan boord gesprongen van start-up RosterBuster. Ik help piloten en stewardessen nu hun levens te verbeteren. Iets heel anders, maar minstens zo leuk!

Ik ben geïnteresseerd in ondernemen, games en software ontwikkeling. Ik spreek en schrijf hierover en wat me verder inspireert. Op deze blog of ergens anders.

Ik ben fanatiek volger van Steve Jobs geweest. Maar nog meer bewonder ik Elon Musk.

In mijn vrije tijd maak ik foto’s en ik ga graag op reis. Ik ben vader van 2 prachtige zoons en woon in een kindvriendelijke nieuwbouwwijk in Zoetermeer.

Wat doe je nu?

Ik ben CTO bij RosterBuster. Een mooie rol, waarin ik verantwoordelijk ben voor de strategie op technisch gebied. Omdat RosterBuster een echte start-up is hoef ik me niet te beperken tot alleen de techniek. Strategie, development, marketing, growth hacking, productontwikkeling… ik kan overal aan bijdragen. Heerlijk!

Ik ben ook soms nog bij Gamebasics te vinden. Want ondanks dat ik mijn taken als directeur daar heb neergelegd, ligt het bedrijf dat ik heb opgericht me nauw aan het hart.

Daarnaast maak ik graag tijd om inspiratie op te doen en te delen. Dat doe ik via gesprekken, spreekbeurten en weblogs.

Startende ondernemers en studenten coachen vind ik leuk. Ik geef bijvoorbeeld gastcolleges en jureer in een minor over ondernemerschap van de Haagse Hogeschool.

Je mag me altijd mailen of bellen als je advies wilt voor een nieuwe start-up. Of als je benieuwd bent hoe je je IT start-up kunt laten groeien.

De opkomst van OSM is een boeiend verhaal. Wat waren de uitdagingen: technisch, organisatorisch? Hoe gingen de onderhandelingen met de voetbalclubs? Wat maakt een online game succesvol? Hoe draag je je bedrijf over zonder dat het in elkaar stort? Zomaar wat zaken waar ik wel een paar anekdotes over paraat heb.

Ik verdiep me in blockchain technologie en ben met een bescheiden bedrag in cryptocurrency gestapt, om te leren hoe dat allemaal werkt. Het is een fascinerende wereld waarin ik regelmatig van de ene in de andere verbazing val.

Heb je nog vragen? Je mag altijd contact met me opnemen.