Over mij

Wie ben je, en wat is je achtergrond?

Ik ben al bijna 20 jaar internetondernemer. Op de middelbare school maakte ik Avalon, een DOS game die meer dan 200.000 keer gedownload werd en een ZDNet Award in de wacht sleepte. Met twee vrienden heb ik daarna HitHarvester opgezet. Deze website werd meer dan 1 miljoen keer bezocht in de eerste maand, waarna we hem verkochten.

Vanuit mijn zolderkamer begon ik vervolgens met Online Soccer Manager (OSM). Een voetbalmanagementspel dat miljoenen gebruikers kreeg over hele wereld. Een ‘Megasucces’ schreef het AD in 2013. Ik werd ondernemer en heb Gamebasics met vallen en opstaan opgebouwd tot een wereldspeler met 45 werknemers. Ik won prijzen. Sloot deals met clubs als Ajax, Anderlecht, AC Milan, Bayern M├╝nchen en Fiorentina.

Een fantastische tijd, maar eind 2016 was ik 37 geworden. Normaal gesproken een leeftijd voor profvoetballers om te stoppen. Ook ik heb mijn kicksen toen aan de wilgen gehangen. Natuurlijk niet zonder het bedrijf in goede handen achter te laten. Gamebasics groeit en bloeit als nooit tevoren.

De ruimte die ik kreeg heb ik snel weer opgevuld. In de Dutch Innovation Factory ben ik aan boord gesprongen van start-up RosterBuster (nu RB Group.aero). Ik help nu piloten en stewardessen hun levens te verbeteren. Iets heel anders. Maar minstens zo leuk!

Ik ben geïnteresseerd in ondernemen, games en software ontwikkeling. Ik spreek en schrijf hierover en wat me verder inspireert. Op deze blog of ergens anders.

Ik ben fanatiek volger van Steve Jobs geweest. Maar nog meer bewonder ik Elon Musk.

In mijn vrije tijd maak ik foto’s en ik ga graag op reis. Ik ben vader van 2 prachtige zoons en woon in een kindvriendelijke nieuwbouwwijk in Zoetermeer.

Wat doe je nu?

Ik ben CTO bij RB Group. Een mooie rol, waarin ik verantwoordelijk ben voor de strategie op technisch gebied. Omdat RB Group een echte start-up is hoef ik me niet te beperken tot alleen de techniek. Strategie, development, marketing, growth hacking, productontwikkeling… ik kan overal aan bijdragen. Heerlijk!

Bij Gamebasics ben ik ook soms nog te vinden. Want ondanks dat ik mijn taken als directeur daar heb neergelegd, ligt het bedrijf dat ik heb opgericht me nauw aan het hart.

De Corona crisis heeft de luchtvaart en daarmee ook mijn luchtvaart start-up hard geraakt. Dat geeft tijd voor bezinning. Ik geef het niet op want de luchtvaart zal zich herstellen. Maar een ingekrompen bedrijf geeft iets meer ruimte voor andere dingen.

Ik draag graag een steentje bij aan het onderwijs. Zo geef ik gastcolleges, examineer ik afstudeerscripties en jureer ik in een minor over ondernemerschap van de Haagse Hogeschool.

Daarnaast maak ik graag tijd om inspiratie op te doen en kennis te delen. Dat doe ik via gesprekken, spreekbeurten, weblogs en initiatieven als TopCampaign, een platform voor online marketing freelancers. Ook coach ik startende (tech)ondernemers, o.a. via NLGroeit.

Wat is je verhaal als internetondernemer?

De opkomst van OSM is een boeiend verhaal. Wat waren de uitdagingen: technisch, organisatorisch? Hoe gingen de onderhandelingen met de voetbalclubs? Wat maakt een online game succesvol en hoe verdien je eraan? Hoe draag je je eigen bedrijf over? Zomaar wat zaken waar ik wel een paar anekdotes over paraat heb.

Heb je nog vragen? Je mag altijd contact met me opnemen.