Over mij

Wie ben je?

In 2001 maakte ik op mijn zolderkamer Online Soccer Manager (OSM). Een voetbalmanagementspel dat miljoenen gebruikers kreeg over hele wereld. Een ‘Megasucces’ schreef het AD in 2013.

Ik werd ondernemer en heb Gamebasics met vallen en opstaan opgebouwd tot een wereldspeler met 45 werknemers. Ik won prijzen. Ik sloot deals met clubs als Ajax, Anderlecht, AC Milan, Bayern M├╝nchen en Fiorentina.

Eind 2016 heb ik mijn kicksen aan de wilgen gehangen. Mijn ideale vervangers hebben Gamebasics overgenomen. Ik kreeg de ruimte om in de Dutch Innovation Factory aan boord te springen van airline start-up RosterBuster. Een nieuw avontuur.

Ik ben geïnteresseerd in ondernemen, games en software ontwikkeling. Ik spreek en schrijf hierover en wat me verder inspireert. Op deze blog of ergens anders.

Ik was volger van ondernemer Steve Jobs. Maar nog meer bewonder ik Elon Musk.

In mijn vrije tijd maak ik foto’s en ik ga graag op reis. Ik ben vader van 2 prachtige zoons en woon in een nieuwbouwwijk in Zoetermeer.

Wat doe je nu?

Ik ben CTO bij RosterBuster. Een mooie rol, waarin ik verantwoordelijk ben voor de strategie op technisch gebied. Ik ben ook soms nog bij Gamebasics te vinden. Want ondanks dat ik mijn taken als directeur daar heb neergelegd, ligt het bedrijf dat ik heb opgericht me nauw aan het hart.

Daarnaast maak ik graag tijd om inspiratie op te doen. Of te delen. Dat doe ik via gesprekken, spreekbeurten en weblogs.

Startende ondernemers en studenten coachen vind ik leuk. Ik geef bijvoorbeeld gastcolleges in een minor over ondernemerschap van de Haagse Hogeschool.

Je mag me altijd mailen of bellen als je advies wilt voor een nieuwe start-up, of benieuwd bent hoe je je IT start-up kunt laten groeien.

Ik mag ook graag een verhaal voor een groep vertellen.

De opkomst van OSM is een boeiend verhaal. Wat waren de uitdagingen: technisch, organisatorisch? Hoe gingen de onderhandelingen met de voetbalclubs? Wat maakt een online game succesvol? Hoe draag je je bedrijf over zonder dat het in elkaar stort? Zomaar wat zaken waar ik wel een paar anekdotes over paraat heb.

Ik was o.a. spreker op de Campus Party, het grootste technologie evenement ter wereld voor studenten en ondernemers.

Dingen die ik meemaak en lessen ik leer, deel ik op deze blog.

Heb je nog vragen? Je mag altijd contact met me opnemen.