Van mijn boek SCOREN! over mijn avonturen met Online Soccer Manager (OSM) zijn al 1000 exemplaren over de toonbank gegaan. Ik heb veel reacties gekregen op het boek, gelukkig zonder uitzondering positief.

De verkoop is van start gegaan op 18 oktober 2023. SCOREN! is verkrijgbaar via de website van mijn uitgever en tientallen online boekhandels. Als fysiek boek en als luisterboek. Daarnaast is het boek volop te vinden in de Nederlandse boekenwinkels.

Mijn droombeeld was dat ik een willekeurige boekwinkel in zou lopen en daar mijn boek zou zien liggen. Die droom is uitgekomen. Niet alleen in mijn stad Zoetermeer maar ook in Den Haag, Rotterdam, Groningen en Eindhoven bijvoorbeeld vond ik SCOREN! in de collectie.

Verkoopcijfers

Een boek verkopen is iets anders dan een online voetbalspel aan de man brengen. In OSM was ik gewend tienduizenden nieuwe gebruikers per dag te verwelkomen. Er is zelfs een dag geweest dat 100.000 gebruikers zich registreerden. Dat soort aantallen red je niet met een Nederlandstalig boek. In de eerste drie maanden 1000 stuks verkopen is een hele prestatie. Zeker als je bedenkt dat er 27.000 titels per jaar in Nederland worden uitgegeven, waarvan 98% de drempel van 1000 verkochte boeken nooit haalt.

Reacties op het boek

Het gaat niet alleen om verkoopcijfers. Ik was vooral ontzettend benieuwd naar de reacties. Zullen de lezers het boek wel waarderen? Gelukkig heb ik op dat punt niets te klagen. De reviews zijn goed en ik heb al heel wat mooie reacties mogen ontvangen.

Het boek valt goed bij ondernemers. Ze herkennen zich in de uitdagingen die ik ben tegengekomen. Groei, personeel, onzekerheid en verkooptrajecten. In SCOREN! vind je het allemaal.

(Oud)spelers van OSM hebben eveneens laten weten het boek te kunnen waarderen. Zij herkennen de typische dingen die alleen OSM-spelers meemaken, zoals het bellen voor seizoenskaarten en het inzetten van een trainingskamp midden in de nacht.

En misschien nog het belangrijkste van alles, de duizend boeken leveren 5000 euro op voor het H.M. Derwort Fonds.

Het mooiste compliment komt van mensen die OSM helemaal niet kennen en toch aan mijn boek beginnen. Zij lezen het ook vaak in één adem uit. Zoals deze: “Hi Jeroen! Net je boek uitgelezen. Ik ben normaal gesproken snel afgeleid, maar je verhaal zorgde ervoor dat ik hem vol focus in drie dagen uit heb. Wat een bizarre en turbulente reis! Bedankt voor het delen.

Meer reacties hieronder.

What’s next?

Uiteraard hoop ik nog heel wat meer boeken te verkopen. Ik wil het boek aan de bibliotheek aanbieden, zodat het uitgeleend kan worden. En ik ga een eBook maken.

Een vertaling lijkt me daarna een interessante optie. Hier moet ik me nog verder in verdiepen. Het Engels lijkt het meest logisch, maar OSM is het populairst in het Arabische, Turkse, Italiaanse en Portugese taalgebied.

Bestel het boek nu, als je SCOREN! nog niet op je nachtkastje hebt liggen.

Als ik daar allemaal mee klaar ben, misschien is het dan tijd voor een tweede boek. Het verhaal van RosterBuster is minstens zo bijzonder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.