De E-Step of E-Scooter is een elektrisch vervoermiddel bedoeld voor korte afstanden. Het ziet eruit als een eenvoudige step. Met een knopje op het stuur kun je er tot 20 km/u mee halen. De stepjes zijn aan een onstuitbare opmars bezig. In de hele wereld rijden ze rond, behalve in Nederland. Bij ons zijn de e-steps namelijk verboden, en niemand weet eigenlijk waarom.

Sinds ik voor het eerst de stepjes zag rijden in bijvoorbeeld Berlijn, Parijs en Sevilla, ben ik een groot fan geworden van het elektrische stepje. Ik zou graag zo’n step kopen en ermee naar kantoor rijden. Maar het mag dus niet in Nederland.

Ljubljana

Op vakantie in de Sloveense hoofdstad Ljubljana heb ik een step gehuurd om de stad te verkennen, een Xiaomi met 30 km bereik. Je mag in Ljubljana overal met de step rijden. Zowel op de autowegen als op de fiets- en voetpaden. Ik vind het ideaal. Het stepje is klein dus je kunt het gemakkelijk kwijt. En je beweegt je moeiteloos en stil door het verkeer. Het is een handig vervoermiddel tussen de fiets en lopen in.

Er wordt in Nederland beweerd dat het gevaarlijk zou zijn, maar dat lijkt mij echt onzin. Ik vraag me af hoe dat wordt gemeten. Fietsen is immers ook best gevaarlijk als je erover nadenkt. Er gebeuren regelmatig ongelukken. En dat mag gewoon, zelfs zonder helm.

Het Nederlandse landschap en de infrastructuur zijn perfect voor de e-step. Er zijn nauwelijks heuvels en overal zijn fietspaden.

Ik wacht met smart tot de overheid eindelijk tot bezinnen komt en de e-step legaliseert. Dan koop ik gelijk een e-step om mijn assortiment van elektrische voertuigen verder uit te breiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.