Sinds ik in de ban ben geraakt van Elon Musk heb ik veel gezien en gelezen over zijn bedrijf Tesla Motors, dat auto’s maakt die 100% elektrisch zijn. Om zelf eens het gevoel te krijgen wat het is om in een elektrische auto te rijden, maakte ik een afspraak voor een proefrit in de Model S, de auto waarmee Tesla momenteel furore maakt.

Voor de proefrit moest ik in Eindhoven zijn, waar de Tesla dealer gevestigd is. Het kantoortje stelt weinig voor. Er is een balie waar je jezelf moet aanmelden en er staat een onderstel uitgestald.

IMG_1864

Het draait dan ook allemaal om de auto zelf. De Model S heeft een stijlvol design en het feit dat het om een auto gaat die volledig elektrisch is, heeft voordelen die je op het eerste gezicht wellicht niet zou verwachten. Behalve dat tanken natuurlijk tot het verleden behoort, is er ongekend veel ruimte beschikbaar in de auto omdat er geen verbrandingsmotor met benzinetank en schakelbak nodig is.

IMG_1866

Het bedrijf Tesla is in Sillicon Valley gevestigd en dit is terug te zien in de ontelbare innovaties. Het interieur is opvallend strak, doordat de meeste functies van de auto beschikbaar zijn via een 17 inch touchscreen.

IMG_1869

De Model S is volledig geruisloos en trekt razendsnel op. Binnen 4,5 seconden is de 100 km per uur bereikt. Dit vermogen voelt heerlijk en direct aan tijdens het rijden. Daarnaast is de auto heel solide en stevig. Het is dan ook één van de veiligste auto’s ter wereld. Het opladen kan thuis via een speciaal stopcontact of onderweg via een ‘supercharger’ waar er helaas nog niet veel van zijn. Maar de effectieve range van ruim 400 km zorgt ervoor dat dit meestal geen probleem is.

Na een ritje in de Tesla Model S voelen zelfs de meest prestigieuze sportauto’s met verbrandingsmotor ouderwets en achterhaald aan. De elektrische auto heeft de toekomst. Wie zocht naar het overtuigende bewijs daarvan, hoeft niet langer te twijfelen. Ik heb mijn reservering alvast geplaatst. Helaas moet ik nog even geduld hebben want de wachttijd is minimaal een half jaar.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.