Het werken bij een luchtvaartbedrijf heeft zo zijn charmes. De luchtvaart is een interessante bedrijfstak en soms krijg je een onverwacht kijkje in de keuken. Zo was ik onlangs met een paar collega’s te gast bij de luchtverkeerstoren op Rotterdam-The Heague Airport.

Van de luchtverkeersleider krijgen we de gelegenheid om in de toren te komen, rond te kijken en vragen te stellen. We kijken mee op de instrumenten en horen hem met de piloten communiceren.

Rotterdam-The Hague Airport is geen drukke luchthaven, maar in de twee uur dat we in de toren zijn, zien we een handjevol commerciële vliegtuigen vertrekken, sportvliegtuigjes opstijgen en landen en ook de traumahelikopter komt in actie.

Stipjes aan de horizon

Vanuit de toren is alles perfect te volgen. Leuk detail: de luchtverkeersleider spot vliegtuigen met het blote oog, terwijl het voor mij nog nauwelijks zichtbare stipjes aan de horizon zijn.

We krijgen uitgebreide informatie over de veiligheidsvoorschriften, hoe de verschillende protocollen werken en hoe de instrumenten gelezen moeten worden. Op de radar is al het luchtverkeer in de omgeving te zien. We kunnen constateren dat het op Rotterdam een stuk rustiger is dan op Schiphol.

Na de rondleiding in de toren zijn we naar Brasserie Waalhaven gegaan voor een kop koffie met gebak aan de landingsbaan.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.