Wie veel Tesla’s bij elkaar wilde zien kon zijn hart ophalen bij de E-parade in Helmond. Hier werd het wereldrecord gevestigd door ruim 700 elektrische voertuigen achter elkaar te laten rijden. Hier moest ik natuurlijk bij zijn, elke auto telt!

Elektrisch rijden is nog geen gemeengoed geworden, dus het is best bijzonder zoveel elektrisch aangedreven auto’s bij elkaar te zien. Dit waren natuurlijk veel Tesla’s. Met name de Model S, maar ook de Model X. Zelfs een enkele Tesla Roadster.

Behalve Tesla’s waren ook Renault Zoes en Nissan Leafs goed vertegenwoordigd. Verder waren er elektrische bussen en ook Segways en trikes in de stoet opgenomen. Aangezien alleen volledig elektrische voertuigen mee mochten doen aan de parade, waren hybrides uitgesloten.

Het meest indrukwekkende aan de enorme stoet stapvoets rijdende auto’s vond ik niet de modellen zelf, maar het feit dat al die auto’s geen geluid en geen smog produceren. Filerijden in een stad wordt straks een stuk minder vervelend voor de omgeving, want stil en schoon! Het geeft een inkijkje in een groenere, prettigere toekomst.

Alle auto’s werden geteld. Hoeveel het er precies zijn geweest, moet op het moment van schrijven nog bekend worden gemaakt. Maar het zijn er meer dan 700 geweest, wat het een onvervalst wereldrecord maakt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.