Miniclip Nederland (voormalig Gamebasics) heeft zijn kantoor verbouwd. Het iconische voetbalstadionkantoor is getransformeerd tot een ruimte voor een toonaangevende gamestudio, waarin behalve de populaire voetbalgame OSM nog andere sportspellen worden ontwikkeld.

Sinds Gamebasics verkocht is, nu 2 jaar geleden, ben ik er niet zo vaak meer geweest. Het is heel mooi om er weer binnen te lopen en te zien hoe het bedrijf furore maakt. Het is ook fijn om te zien dat veel oude bekenden nog steeds met inzet en overtuiging actief zijn om te bouwen aan OSM, en de andere games die er inmiddels gemaakt worden.

Van voetbalstadion naar gamestudio

Het kantoor heeft na 8 jaar een grote renovatie gekregen. De aanleiding is een extra verdieping, waar het team van Miniclip Nederland beschikking over heeft gekregen. Waar we in 2014 een voetbaltempel neer hebben gezet, is er nu gekozen voor een wat neutralere aanpak, omdat er inmiddels meer is dan alleen voetbal.

Het welzijn van de medewerkers is daarbij voorop gesteld. Hoe een ruimte te creëren waarin het fijn werken is en creativiteit de vrije loop krijgt? Deze vraag is gesteld aan architect Jamie van Lede, die eerder het voetbalstadionkantoor heeft vormgegeven. Hij heeft weer een prachtig stukje werk geleverd.

Niet alleen is er een volledig nieuwe sfeer neergezet, die goed past bij de cultuur die Miniclip nastreeft, ook is er ruimte gebleven voor de oorsprong van het bedrijf. De spelerstunnel is bijvoorbeeld behouden gebleven, en ook de ‘Bowie Derwort‘-stadiontribune en skybox zijn er nog, net als de Founder’s Lounge.

Op de grote opening waren zowel collega’s en ex-collega’s aanwezig, wat me de kans gaf met een heleboel mensen bij te praten. Ik heb met ze gedeeld dat er een boek over OSM en Gamebasics van mijn hand komt, over een periode waarin sommige van hen een belangrijke rol hebben vervuld. Het blijft toch een bijzonder gevoel dat dit alles ooit begonnen is op mijn zolderkamer, 21 jaar geleden.

Miniclip

De huidige directeur van Miniclip, Saad Choudri, en de voormalig CEO Jurgen Post, waren op het feest aanwezig, met een aantal van hun collega’s. Het was een voorrecht om kennis met hen te maken en uit de eerste hand te vernemen wat de plannen zijn met de studio.

Miniclip zet in op groei van OSM en heeft daarnaast het team in Zoetermeer de verantwoordelijkheid gegeven om een aantal andere games te ontwikkelen. Zo werkt men aan de populaire titel Mini Football. Ook is er een volledig nieuwe game gemaakt, die luistert naar de naam Football Head Coach (FHC), een American Football managergame. Dit spel is prachtig geworden en laat ook nog eens goede groeicijfers zien. Het zou na OSM weleens een volgend succesnummer kunnen worden!

Miniclip heeft getoond te willen investeren in de studio. Dat betekent dat het team in Zoetermeer mooie dingen kan gaan doen en waarschijnlijk ook nog verder wordt uitgebreid. De CEO bekende mij dat hij het wel voor zich ziet dat het team kan groeien naar een paar honderd man personeel. Heel mooi om te zien hoe Gamebasics/Miniclip Nederland zo een nieuwe fase in gaat. Ik ben erg benieuwd wat de toekomst hen gaat brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.