Mijn broer en Chief Design Officer Bowie Derwort heeft 25 september 2020 afscheid genomen bij Gamebasics, het bedrijf waar hij 16 jaar geleden begon. Hij stond aan de wieg van OSM en zag het bedrijf groeien van 2 naar 60 medewerkers. Hij gaat nieuwe creatieve projecten oppakken.

Ik heb goede herinneringen aan de samenwerking met hem. Onze vaardigheden zijn complementair. Toen we met OSM begonnen programmeerde ik en Bowie maakte de graphics. Zoals we dat eerder al hadden gedaan bij het spel Avalon.

Commentator

Bowie heeft de gave om creatieve oplossingen te vinden op ogenschijnlijk complexe problemen. Een voorbeeld hiervan is het scorebord in OSM. Ik was van plan om dit mooier te maken, maar kwam er niet uit hoe ik dit moest doen. Een kort bezoekje aan Bowie leverde het antwoord op: een commentator! Eenvoudig maar geniaal. Nog steeds prominent in OSM aanwezig. Zo zijn er talloze voorbeelden.

In de beginfase van Gamebasics was Bowie een manusje van alles. Niet alleen design, maar ook marketing, SEO en administratie behoorden op bepaalde momenten tot zijn takenpakket. Later toen het bedrijf groeide, is hij zich meer met managementtaken gaan bezighouden.

Bowie: “Het is de gamestudio waar ik 16 jaar geleden ben gestart en waar ik een mooie tijd heb gekend. Ik ben hier als allround designer/artist begonnen aan de keukentafel. Inmiddels werken er meer dan 60 medewerkers en behoort Gamebasics tot een van de meest succesvolle gamestudio’s in Nederland. Ik vertrek als Chief Design Officer, MT-lid en was het afgelopen jaar verantwoordelijk voor art, UX en UI. Ik wens Gamebasics heel veel succes met het voortzetten en verder uitbouwen van het succes en kies zelf nu een ander pad. Met nieuwsgierigheid kijk ik naar de toekomst en heb enorm veel zin om de ruimte en vrijheid te benutten om aan iets nieuws te beginnen!”

Het afscheid

Het afscheid werd gevierd in De Uithof. Diverse medewerkers van het design team hadden een bijdrage. Hierbij viel vooral de waardering op voor Bowie als mens. Hij is voor veel medewerkers niet alleen een manager maar ook een vriend, iemand die in vertrouwen genomen kan worden.

Naast mooie woorden waren er diverse cadeaus. Eén van de meest bijzondere is dat de tribune in het kantoor voortaan de “Bowie Derwort tribune” zal heten.

Ik heb zelf ook de stap genomen begin 2017 om Gamebasics te verlaten. Hoewel het in zekere zin een aderlating voor Gamebasics zal zijn, heeft ook Apple het zonder Jony Ive en Steve Jobs gered. Wat Bowie nu precies gaat doen is nog niet bekend, maar ik ben er zeker van we nog wel eens zullen horen van hem. Iemand met zijn talent en ervaring op gamesgebied is uniek in Nederland.

2 REACTIES

  1. Nou nou, nu helemaal geen Derwort meer bij Gamebasics, best bizar. Maar het zal aan beide kanten best goed komen. Veel succes, Bowie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.