Praktijk Rondom Utrecht, de psychologenpraktijk van Petra Worst, heeft een nieuwe website. Ik ben ouderwets aan de slag gegaan met WordPress en heb haar website in een paar dagen neergezet.

WordPress heeft bijna onbegrensde mogelijkheden. Het grootste deel van het internet draait erop. Je kunt er relatief snel iets mee neerzetten, zoals ik met deze weblog heb gedaan en bijvoorbeeld ook met Uithaal en TopCampaign.

Nu dus een website voor Praktijk Rondom Utrecht.

Degelijkheid en inspiratie

Ze wilde een website die degelijkheid en vertrouwen uitstraalt, maar ook positiviteit en een vleugje inspiratie en spiritualiteit. Dat is heel aardig gelukt vind ik. Natuurlijk vooral door haar eigen content, die we hebben verrijkt met foto’s en kleuren in de juiste sfeer.

Het knutselen met WordPress en de diverse plugins en thema’s zoals Elementor, WP Bakery, Yoast SEO, Contact Form en Akismet is leuk, maar ook niet mijn grootste hobby. Omdat WordPress door de bijna oneindige uitbreidbaarheid kan aanvoelen als een chaos, is het soms lastig je weg te vinden en precies voor elkaar te krijgen wat je in gedachten had.

Daarnaast is het goed opletten of het kaartenhuis niet in elkaar stort. Het is een complexe omgeving, waarin PHP kennis gelukkig niet meer nodig is, maar enige basiskennis van Linux en Apache nog goed van pas komt. Dat is niet voor iedereen weggelegd.

Nu de website eenmaal draait, zal het belangrijk zijn om goed in de gaten te houden dat updates tijdig worden doorgevoerd. WordPress installaties die niet worden onderhouden, zijn een favoriet doelwit voor hackers.

Conscious Being

De volgende stap is een online programma dat Petra aan het ontwikkelen is onder de naam Conscious Being. Dit wordt een prachtig online programma, dat bestaat uit theorie, video’s en meditaties. Hiermee kunnen stress en angstklachten aangepakt worden. Het is bedoeld als uitbreiding en aanvulling op fysieke consults. Zo kunnen meer mensen worden geholpen. Want de praktijk heeft een wachtlijst.

Maar dat is voor later. Alles met betrekking tot de website staat nu. Ik ben benieuwd wanneer de eerste aanmeldingen voor een consult via de nieuwe website gaan binnenkomen.

1 REACTIE

  1. Zo blij mee! Het is echt binnen no time een prachtige website geworden, beter nog dan ik in gedachten had 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.