Op 7 juni werden de Young Business Award voor beste jonge onderneming en de Sprout Award voor beste jonge ondernemer uitgereikt in het Atlas theater in Emmen. Ik gaf hier een “Founder’s Talk” met het ontstaan van Online Soccer Manager en mijn nieuwe project RosterBuster.

Op het evenement kregen de bijna 600 aanwezigen verschillende pitches te zien van de bedrijven die tot de finale waren doorgedrongen. De presentatie werd verzorgd door Jort Kelder.

De awards

De Young Business Award werd gewonnen door HotelChamp, een snel groeiende start-up die hotels in staat stelt meer directe boekingen te behalen. Tot meest veelbelovende ondernemer werd Casper Lemmen uitgeroepen, die met Grenzelooswerk mensen helpt aan een droombaan in het buitenland.

Vorig jaar was Prins Constantijn namens Startup Delta de keynote spreker. Dit jaar waren Oscar Kneppers van Rockstart en ik gevraagd om een inspirationele talk te houden over ons ondernemersleven.

Mijn founder’s talk

Toen ik werd aangekondigd deed zich een hilarisch en curieus moment voor, omdat Jort Kelder mij in eerste instantie te vroeg aankondigde. Hij besloot zijn misser goed te maken door on stage mijn schoenen te kussen. Zo geschiedde. Het moment werd gretig vastgelegd door de camera en de aanwezige fotografen.

In mijn talk vertelde ik over de begintijden van Online Soccer Manager en Gamebasics, met de server onder de trap, het kantoor naast de gevangenis en de uitdagingen die ik ben tegengekomen. Natuurlijk kwam ook het succes aan bod met de sjeiks die veel geld uitgeven, de deals met voetbalclubs en het prachtige voetbalstadionkantoor dat we hebben neergezet.

Ik sloot af met mijn overstap naar RosterBuster, de app waarmee ik het leven van luchtvaartpersoneel makkelijker maak. Jort’s interesse werd hierdoor gewekt, omdat één van zijn ex-vriendinnen stewardess was.

Het hele event is gefilmd en terug te kijken. Mijn presentatie is bijna aan het einde, vlak voor de prijsuitreiking.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.