Het gebeurt niet elke dag dat ik post krijg uit Qatar. Toen de postbode mij gisteren een aangetekend pakketje uit dit obscure oliestaatje overhandigde was ik toch wel benieuwd wat de Emirs mij gezonden zouden kunnen hebben. Zou het een nieuwe terroristische antrax aanval zijn? De envelop was onmiskenbaar authentiek: vier postzegels met theedoek-dragende Sjeiks en onleesbare Arabische teksten waren daar het overtuigende bewijs van.

Het pakketje voelde merkwaardig zwaar aan. Het uitpakken was bovendien een hele klus. Aan tape is in het Midden-Oosten duidelijk geen gebrek. Je gaat je afvragen wat ze nog meer aftapen. Monden van andersdenkenden en dissidenten misschien? Terwijl dit door mijn hoofd schoot trok ik de inhoud van het pakketje onder het tape vandaan. Mijn hoofd alvast afwendend om een eventuele witte antrax wolk weerstand te kunnen bieden. Er zat ook een kaartje bij, van een zekere “Master of Disaster”, dat voorspelde weinig goeds…

Toen het pakketje helemaal van tape ontdaan was, bleek echter dat deze Arabier uit Qatar mij goed gezind was. Het ging namelijk om een betaling voor Online Soccer Manager World. Kennelijk had ook in de verre zanderige uithoeken van Qatar iemand mijn spel ontdekt en was zo verslaafd geraakt dat hij via de luchtpost een aangetekende brief naar Nederland liet versturen met 15 euro erin.

“Master of Disaster” was zijn inlognaam in het spel, gelukkig geen pseudoniem voor een nieuwe martelaar die in naam van de heilige Jihad bombrieven verstuurt. Toch wel leuk om te merken dat de internationale versie van OSM nu al op zulke onverwachte plaatsen aanhang vind. Ik ben benieuwd waar de volgende brief-met-inhoud vandaan zal komen.

Post uit Quatar

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.