ShareValue is een bedrijf in Gouda dat Microsoft experts detacheert. Hun medewerkers hadden een Gaming Day op kantoor georganiseerd en ik was gevraagd om over Online Soccer Manager te komen vertellen. Met een publiek bestaande uit gamers en developers, viel het verhaal in goede aarde.

Over het ontstaan en het uitbouwen van Gamebasics vertel ik wel eens vaker, maar ik vind het toch altijd weer de kunst er een draai aan te geven die bij het publiek past. Deze keer heb ik wat meer techniek in het verhaal verwerkt, wat geen probleem is omdat ik van huis uit ontwikkelaar ben.

Daarnaast heb ik wat tips gegeven over wat belangrijk is als je zelf een spel gaat bouwen. Wat zijn dingen waar je op moet letten? Test je je aannames snel genoeg en ben je bereid om het over een andere boeg te gooien als deze niet blijken te kloppen?

Het praatje duurde maar een half uurtje. Daarna konden de aanwezigen zich bezig gaan houden met waar ze echt voor gekomen waren: gamen. Er was genoeg te beleven, waaronder een virtual reality bril en een raceopstelling waar Max Verstappen jaloers op zou zijn. Maar ook een retro Super Nintendo werd van stal gehaald en er werden diverse toernooien gespeeld. Ik heb me daar maar niet aan gewaagd. Games maken is toch iets heel anders dan games spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.