Het is al bijna 10 jaar geleden dat ik de eerste versie van Online Soccer Manager in elkaar sleutelde op mijn zolderkamertje. Het stelde destijds nog niet veel voor. In de loop der jaren is er steeds meer bijgekomen. Hoewel ik best trots ben dat het nog steeds draait, is het al een tijdje duidelijk dat we drastisch toe zijn aan technologische vernieuwing.

We hebben besloten het hele spel van begin tot einde opnieuw te ontwikkelen. Geen makkelijke beslissing, want aan het product wat we hebben is jarenlang gewerkt! Het draait stabiel en betaalt onze rekeningen. Alles overhoop halen en ruim een jaar lang gaan bouwen aan een nieuwe versie zal een enorme investering vergen. Maar toch is het nodig, want de complexiteit is met de jaren enorm toegenomen. Zo moeten we rekening houden met:

 • meerdere platforms, zoals mobieltjes en tablets
 • 14+ talen (bijv. Engels, Nederlands, Duits, Spaans…)
 • verschillende schriften (bijv. Arabisch van rechts naar links, Chinees)
 • partners waar we zaken mee doen (Maktoob, Netlog)
 • versies die we in beheer hebben (OSM, OFM)
 • diverse competitieservers en databases
 • aansluiting met betaalmethoden en reclame
 • integratie met sociale netwerken


Na een grondige analyse van de huidige situatie, een motivering voor de overstap en het in kaart brengen van mogelijke alternatieven, hebben we met input van alle betrokkenen vervolgens de knoop doorgehakt. We kozen voor ASP.NET MVC. Dit framework zou ons voor de komende jaren voldoende flexibiliteit moeten geven.

Inmiddels zijn we op twee derde van dit “transitieproject” zoals het is gaan heten. Het is een ongelooflijk uitdagende en leerzame ervaring gebleken. De ambitieuze planning lijkt te worden gehaald en de resultaten tot nog toe zijn veelbelovend. Al zal het natuurlijk pas echt spannend worden als straks in juni ruim 750.000 mensen kennis mogen maken met ons nieuwe paradepaardje!

8 REACTIES

 1. […] (osm.nl), het spel waar jij de coach bent van je favoriete team gaat 2.0. Dit project ook wel de transitie genoemd is er een waar 800.000 actieve spelers op hebben […]

 2. […] (osm.nl), het spel waar jij de coach bent van je favoriete team gaat 2.0. Dit project ook wel de transitie genoemd is er een waar 800.000 actieve spelers op hebben […]

 3. Ik ben heel benieuwd, zeker omdat ik al jarenlang OSM speel.
  Een enorme investering, hopelijk is het het resultaat waard.

 4. Goed bezig! Vandaar die subtiele vraag in de vacatures naar MVC 😉 Vond en vind het nog bewonderenswaardig dat de site in deze tijd nog ASP classic was.

  ASP.net MVC is volgens mij een goede keuze! Succes met de “afronding” en ben benieuwd naar het eindresultaat.

 5. ik ben trots op je broer. Het vergt erg veel moed om hier aan te beginnen.

  Dikke kus

 6. Het van dichtbij meemaken is al leerzaam, erg benieuwd naar de toekomst van dit spel wat ik al heel wat jaren speel. Heb er veel vertrouwen en zin in. Na de uitleg waarom de ’transitie’ en het zien van de beta kan ik niet wachten op OSM 2.0 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.