Het stadion van ADO Den Haag ligt op nog geen kwartiertje rijden van Zoetermeer. Hoewel PSV mijn club is ga ik ook af en toe kijken bij de lokale helden. Op uitnodiging van de Rabobank was ik met Annemarie bij de competitiewedstrijd tegen Heracles.

We namen plaats op de eretribune met een prachtig uitzicht over het veld. Voorafgaand aan de wedstrijd bracht men een eerbetoon aan Theo Bos. De minuut stilte voor de aan kanker overleden trainer, was indrukwekkend.

ado-heracles

Er waren veel kinderen in het stadion omdat er speciaal voor hen het nodige werd georganiseerd. Het hoge gezang van die kinderen joeg de Heracliden weinig angst aan, want de uitploeg was in de eerste helft de betere. Keeper Coutinho verrichtte enkele welkome reddingen.

ADO kwam sterk uit de kleedkamer en kwam in de tweede helft snel op 1-0, via Mike van Duinen. Heracles ging daarop druk zetten en de 1-1 kon niet uitblijven. Het handjevol Heracles supporters ging tekeer alsof ze de Champions League hadden gewonnen. Ze probeerden de kinderen te provoceren wat niet al te sympathiek was.

Net toen het er voor de mannen van Maurice Steijn echt slecht uit begon te zien, wist Mike van Duinen echter weer knap het net te vinden. De ADO-supporters, altijd creatief met hun spreekkoren, zongen uit volle borst ‘alle ballen op Mikey, alle ballen op Mikey’, maar het was Chery die de wedstrijd besliste in de 85e minuut: 3-1.

We konden terugkijken op een ontspannen voetbalmiddagje en een mooi resultaat voor ADO, dat nog steeds volop in de race is om de play-offs voor Europees voetbal te halen.

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.