De dichtstbijzijnde voetbalclub die op het hoogste niveau acteert is ADO uit Den Haag. Ondanks dat ik jaren in Den Haag heb gewoond en nu nog steeds op een kwartiertje van het stadion woon was ik nooit een wedstrijd van deze plaatselijke FC gaan bekijken. Nu er sinds enige tijd een nieuw stadion staat werd het tijd daar verandering in aan te brengen.

ADO Den Haag staat vooral bekend om de vele supporters-incidenten die de club al sinds mensenheugenis plagen. Gelukkig merkte ik daar weinig van toen ik het stadion bezocht. De sfeer was zelfs uitermate goed te noemen, zoals het ludieke spandoek hieronder bewijst. En dat ondanks het feit dat de thuisclub er aanvankelijk niet al teveel van bakte.

spandoek-jagen-jagen

De bezoekers maakten de 0-1 uit een klutssituatie en er ging veel mis achterin. In de tweede helft wist Den Haag echter het tij nog te keren. Het honderdste doelpunt van invaller Rick Hoogendorp was daar verantwoordelijk voor. De routinier krulde een vrije trap knap binnen en zette daarmee de eindstand op het bord: 1-1.

ado-stadion
Het stadion
vreemde-vogel
Een rare vogel

Behalve de wedstrijd en de sfeer was ik ook zeer te spreken over de catering. Het ‘bakkie pleur’ van 1 euro was goed te doen, evenals het broodje frikadel dat in de rust voor 2 euro werd verkocht. Onze plaatsen op de tribunes waren ook prima. De tribunes staan relatief dicht op het veld, waardoor de wedstrijd goed te volgen was.

Tot slot deed zich nog een ludiek moment voor toen één van de spelers van NAC geblesseerd raakte. Een uitermate geavanceerd karretje kwam het veld opgereden om de speler op te halen. Dit inspireerde de fans om het A-Team deuntje in te zetten. Ook mooi was het toen de Nourdin Boukhari na het afhandelen van de blessure van zijn ploeggenoot weer voor NAC wilde ingooien en hij het ‘jij bent de volgende, jij bent de volgende‘ in ontvangst mocht nemen.