Zaterdagavond was ik via de lokale Rabobank uitgenodigd om de competitiewedstrijd van ADO Den Haag te bekijken tegen SBV Excelsior. Het was pas de tweede keer dat ik in het Kyocera stadion was.

Na een lekker koud pilsje in de sponsorhome konden we plaatsnemen op de comfortabele eretribune. We hadden zo een geweldig uitzicht over de verrichtingen van de lokale FC.

De mannen van trainer John van den Brom lieten in de eerste helft geen oogstrelend voetbal zien. Excelsior kwam in de laatste minuut van de eerste helft zelfs op voorsprong uit een strafschop.

Maar we waren gelukkig niet voor niets gekomen want in de tweede helft zette Den Haag meer druk en wist het op gelijke hoogte te komen via Kubik.

Vervolgens volgde er een bizarre slotfase waarin van Excelsior twee spelers en de trainer verdiend weg werden gestuurd door de scheidsrechter. Tegen negen man duurde het nog tot de laatste minuut voordat Den Haag via Boelikin kon profiteren: 2-1. De ontlading die deze winnende treffer onder de supporters teweeg bracht was mooi om te zien. ADO steeg door deze overwinning naar de zesde plaats op de ranglijst.