Aangezien mijn vorige PC alweer bijna 6 jaar oud is én de koeler op de processor het had begeven, had ik een goed excuus gevonden om weer eens een nieuwe computer uit te zoeken.

Als internetondernemer werk ik dagelijks achter een beeldscherm. Daarom vind ik het wel leuk om iets te weten over hoe zo’n computer werkt. Ik heb me voorgenomen om elke keer als ik een nieuwe PC koop, de onderdelen los te bestellen en hem vervolgens zelf in elkaar te zetten. Dat is verrassend eenvoudig en de besparing op de assemblagekosten is mooi meegenomen.

Een zichzelf respecterende nerd heeft natuurlijk een beest van een machine onder zijn bureau staan. Liefst met neonlichten op de oerlelijke kast, die een raampje heeft zodat de waterkoeling en de fel gekleurde grafische kaart met eigen koelventilator goed te zien zijn. Dat is echter niets voor mij: ik ben geen gamer en stel vooral prijs op eenvoud, stilte en snelheid.

pc

Om die doelen te halen stelde een systeem samen met een Gigabit moederbord en Intel Core i7 3770 processor, de combinatie met de beste prijs/prestatieverhouding. De standaard koeler heb ik vervangen door de extra stille Scythe Shuriken. Dit heb ik aangevuld met 16GB DDR3 geheugen en een Solid State harddisk van Kingston voor het extra snel booten van Windows en mijn programma’s. De stijlvolle BitFenix Shinobi Core systeemkast verpakt het geheel.

Het ging deze keer weer iets makkelijker dan verwacht. De koeling was kleiner en je kunt vrijwel niets meer verkeerd doen, omdat elk kabeltje maar op één manier kan worden aangesloten. Een kind kan de was doen. Binnen drie kwartier zat het systeempje al in elkaar en kon ik beginnen met het installeren van mijn programma’s.

1 REACTIE

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.