Telefoons worden steeds slimmer en gecompliceerder. De features vliegen je om de oren: internet, navigatie, WhatsApp. Maar de belangrijkste feature is en blijft toch het bellen. Daar verandert gek genoeg maar heel weinig aan. Terwijl er best wat te verbeteren valt. Ergernis nummer één voor mij is wanneer je elkaar tegelijk belt, dat je dan naar elkaars voicemail zit te luisteren. Wie lost dat probleem nu eens een keer op?

Ergernis
Iedereen zal het weleens meegemaakt hebben. Je bent met iemand in gesprek en ineens valt de verbinding weg. Op zich al erg genoeg.

Maar niet getreurd, met je telefoon bel je tegenwoordig binnen één tap op het scherm snel terug. Negen van de tien keer krijg je dan echter niet de stem van je voormalige gesprekspartner te horen, maar de robot van de voicemail. Enige optie is om op te hangen en het opnieuw te proberen. Maar ook je gesprekspartner probeert het opnieuw, waardoor je in dezelfde situatie beland en geen stap opschiet.

Dit proces kan zich zo nog enkele keren herhalen, totdat beide partijen het gefrustreerd voor gezien houden.

In een tijd waarin we moeiteloos conference calls opzetten, beschikken over visual voicemail en het verbinden van mensen in alle mission statements van de grote telco’s en social networks staat, moet het toch mogelijk zijn dit op te lossen. Ik vind het bizar en verbaas me erover dat het nog niet is gelukt.

Acceptatie
Wat me opvalt bij dit soort problemen, is dat mensen het gewoon accepteren als iets dat erbij hoort. Niemand geeft zijn telefoon of provider de schuld. Terwijl dit toch echt wel beter moet kunnen. De provider kan toch zien dat twee mensen proberen elkaar te bellen en die twee oproepen aan elkaar koppelen?

Ik roep de grote bedrijven op er iets aan te doen. Het zou een nuttige uitvinding zijn, die tijd en ergernis bespaart. Wat zeg ik, de beste uitvinding voor de mobiele telefoon sinds de iPhone. De wereld wordt er een betere plaats van. Jongens, dit is de moeite waard!

Met de miljoenen die Apple, Samsung, T-Mobile en Vodafone verdienen, moet dit probleem toch te tackelen zijn. Ik ben benieuwd of ze er ooit werk van gaan maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.