Het is 18 jaar geleden dat ik met Bowie Avalon maakte. Een simpele maar complete RPG voor DOS, die meer dan 200.000 keer gedownload werd. Het spel heeft geen grote schare volgers meer, maar heeft wel indruk gemaakt op sommigen destijds. Zo af en toe kom ik dat tegen. Andrew Caffiene bijvoorbeeld, maakte pas een complete walkthrough van Avalon en deelde die op YouTube.

Avalon is niet het meest gepolijste spel dat ooit is gemaakt. Maar er is wel aandacht en enthousiasme in gegaan. En dat erkent Andrew ook. Hij speelt het hele spel van voor tot achter uit in maar liefst 17 video’s en geeft hierbij zijn commentaar. We komen te weten dat Avalon één van de games is die hij zich herinnert uit zijn jeugd. Het neuriet mee met de soundtrack en erkent dat dit nog steeds een gevoel van nostalgie bij hem losmaakt. Hij noemt het in zijn eigen woorden: ‘One of my favorite games growing up’.

Ik heb met veel plezier zijn walkthrough zitten bekijken. Ook voor mij was het leuk om sommige boss-battles of plotwendingen weer eens te zien. De dialogen zijn slechter dan ik me kon herinneren, mijn Engels en gevoel voor humor moesten duidelijk nog ontwikkeld worden. Het verhaaltje zit echter wel leuk in elkaar en ook de muziek en de geluidseffecten dragen bij aan een authentieke sfeer.

Het spel is altijd gratis te spelen geweest dus ik heb er nooit iets aan verdiend. Maar dat mensen er plezier aan beleefd hebben en er 18 jaar later nog zoveel waardering voor hebben, is voor mij als maker de ultieme beloning.

Bekijk de volledige playthrough op YouTube.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.