Als voormalig veteraan van de Nederlandse games industrie draag ik graag een steentje bij aan nieuwe games. Maar om op eigen houtje te investeren, is toch een hele stap. Gelukkig is er het Midgame Fund. In dit collectief van mensen die hun sporen verdiend hebben in de games industrie, kan ik anderen helpen hun droomprojecten te realiseren.

Het Midgame Fund heeft tot dusver zo’n 300.000 euro geïnvesteerd in verschillende projecten. De games die gefund worden kunnen rekenen op geld, en ook op kennis en contacten. De mensen die achter het geld zitten, zijn immers zelf succesvol met games geweest.

Gamebasics

Ik weet nog goed dat toen ik met Gamebasics begon, ik geen connecties had. Geen geld. En feitelijk geen idee wat ik moest doen. Zelfs toen we al wat verder op weg waren, was er eigenlijk niemand in Nederland die de markt van mobiele games een beetje begreep. Of op de schaal opereerde van OSM.

Dat heeft ons gelukkig niet van succes afgehouden. Maar wie weet had het een stuk sneller kunnen gaan. Of hadden we minder fouten gemaakt, waardoor de slagingskans groter was. Dat voordeel gun ik jonge Nederlandse game developers graag.

Ik beoordeel de projecten samen met mijn broer Bowie Derwort, die nog meer dan ik in de Nederlandse game industrie thuis is, en actief aan nieuwe games werkt.

Octopus City Blues

Wij hebben tot dusver aan één project bijgedragen, de game Octopus City Blues van ontwikkelaar Ghost in a Bottle. Deze game heeft een authentieke uitstraling. Het is een avontuur in een absurde wereld. Wat het precies is weet ik niet, maar het is creatief en leuk. Het doet me denken aan Pumpkin Adventure op de MSX.

De steun van het Midgame Fund waardig. En dat vonden veel andere investeerders ook.

Het project is te vinden op Kickstarter. Ik hoop dat het een succesvolle game gaat worden!

Het Midgame Fund

Het fonds streeft naar duurzame, onafhankelijke en diverse game studio’s in Nederland. De deelnemers geloven erin dat succesvolle games dit mogelijk maken.

Regelmatig komen er pitches voorbij van mooie nieuwe gameprojecten. Een collectief heeft voordelen ten opzichte van alleen investeren. Er is spreiding van het risico. Maar belangrijker nog, de groep gaat met elkaar in discussie. Dit helpt om een project beter te beoordelen.

Ik hoop dat we met dit fonds nog veel interessante Nederlandse game projecten kunnen ondersteunen. Mocht je een project hebben dat geld kan gebruiken, dan kun je dit hier aanmelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.