Cryptovaluta zijn niet meer hip. NFT’s (Non Fungible Tokens) zijn het nieuwe goud. Met een groepje vrienden besloot ik te investeren in een Bored Ape. Ruim een maand ben ik de trotse bezitter geweest van een peperduur plaatje van een verveelde aap. Met een 3D bril op. Nu is hij verkocht. Wat denk je, met winst?

Wat is een NFT

Ok leuk allemaal, maar wat is eigenlijk een NFT?

Een NFT is niets anders dan een bewijs op de blockchain dat je iets bezit. Dat kan een fysiek voorwerp zijn maar ook een digitale ‘asset’.

De Bored Apes zijn digitale plaatjes van verveelde apen. Waarom is niet duidelijk, maar ze zijn heel veel waard.

Exclusieve apen

Celebrities kopen massaal hun verveelde aap en spenderen er vermogens aan. Zo heeft Eminem een aap gekocht voor $450.000. Maar ook Timbaland, Snoop Dogg, David Guetta en vele anderen zijn in het bezit van een Bored Ape.

De aap geeft toegang tot de Bored Ape Yacht Club: de BAYC. Waarom dat precies zo waardevol is, is mij nog niet duidelijk. Alles lijkt te draaien om status. Wie de duurste aap heeft, is koning. Een hele rare hobby.

Er zijn nog heel veel andere NFT projecten. De Bored Apes zijn echter het meest populair.

De aankoop van een Bored Ape

Wie mee wil doen, moet dokken. Omdat we het interessant vinden, besluit ik met een groepje ondernemersvrienden gezamenlijk een aap aan te schaffen. Zo verdelen we pijn een beetje, als blijkt dat het één groot kaartenhuis is en de aap niets meer waard is geworden. Een ervaring die ik al eens heb opgedaan bij het handelen in cryptomunten. Maar we hopen natuurlijk juist dat de prijs gaat stijgen.

Wat onze aap precies gekost heeft, houd ik voor me. Maar je kunt er ook een klein huis van kopen. Uiteraard moet de prijs in ethereum betaald worden.

Om het nog wat spannender te maken, geven we de aap een hond. Want er bestaat zoiets als de Bored Ape Kennel Club. Verder kopen we twee serums. Met een serum kun je de aap muteren zodat het een lelijk monster wordt. Waarom zou je dat doen, hoor ik je denken. Nou, je wordt dan lid van de MAYC, de Mutant Ape Yacht Club. Nog exclusiever, natuurlijk!

De serums gebruiken we niet, maar we gaan er vanuit dat die in waarde zullen stijgen. Net als onze aap en zijn schattige bijpassende viervoeter.

De verkoop van de Bored Ape

Je kunt ervan vinden wat je wilt, maar de waarde van onze aap-met-toebehoren ontwikkelt zich stormachtig.

Op het platform OpenSea, waar de Bored Apes worden verhandeld, zien we soortgelijke apen voor steeds hogere bedragen van eigenaar wisselen.

We spreken met elkaar af dat we bij een winst van 100% onze aap zullen verkopen. Niet wetende dat we dat doel na een maand al behaald hebben!

Zoals afgesproken verkopen we de aap, de hond en de serums.

De digitale plaatjes die we hebben verkocht kosten nu bij elkaar een kleine eengezinswoning in de polder. Totaal bizar natuurlijk.

Kaartenhuis

Het avontuur zit erop. Het kaartenhuis mag in elkaar storten. Natuurlijk kan het altijd meer waard worden. Maar we zijn sterk geweest, en hebben op tijd verkocht.

Wat rest is de herinnering aan een rare aap met een 3D bril. Want ook al draagt de aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.