Sinds 2009 organiseert Gamebasics een jaarlijks voetbaluitje voor het personeel. Deze keer vliegen we naar de zonnige Spaanse stad Sevilla, voor een wedstrijd van de plaatselijke FC tegen de Basken van Atletic Club. Het is weer een episch weekend. Ik heb nog geen editie van deze traditie gemist ben ook deze keer weer als gast van de partij.

De eerste dag is direct de wedstrijddag. We zijn nog maar net aangekomen in Sevilla en hebben de eerste Spaanse tapas achter de kiezen, als we ons al naar het stadion begeven. We nemen plaats op één van de 45.500 kuipstoeltjes, die het in 1997 gerenoveerde Estadio Ramón Sánchez Pizjuán rijk is.

De wedstrijd

Het zonnetje schijnt en dat is te merken. Het stadion bevat geen bescherming tegen de zon en zonnebrand is geen overbodige luxe. Omdat we met een grote groep zijn, zitten we verspreid over het stadion. We zouden kunnen zwaaien, ware het niet dat de GB’ers die verderop zitten niet te herkennen zijn, omdat het tenue van FC Sevilla in dit stadion niet bepaald een unieke klederdracht is.

Ik neem plaats bovenin naast het uitvak, waarin een klein plukje supporters heeft plaatsgenomen die de reis uit Baskenland hebben gemaakt. Wie er precies bij FC Sevilla en Atletic Club spelen weet ik niet, maar het zijn op dit moment de nummer vijf en zes van La Liga, dus het zullen goede spelers zijn. Aan de zijde van de thuisclub zit Quincy Promes op de bank.

Als de bal gaat rollen om 16:15 zijn we vol verwachting, maar de spelers maken het niet echt waar. De wedstrijd is saai tot vlak voor rust. In de 44e minuut valt uit het niets de bal voor Sevilla in de touwen. Via Wissam Ben Yedder wordt het 1-0.

De tweede helft is niet veel beter. We veren even op als Atletic een penalty lijkt te krijgen. Na lang aarzelen en de videoscheidsrechter herroept de scheidsrechter zijn beslissing. Daarna gebeurt er weer heel lang niets, tot vlak voor tijd Atletic Bilbao een bal binnenkant lat schiet. De keeper is mee naar voren. Munir El Haddadi weet uit de counter met moeite de 2-0 te maken.

Het stadion viert feest en we zijn blij dat de thuisclub gewonnen heeft. Het is tijd om de stad verder te gaan verkennen.

Songfestival

In Sevilla zijn overal terrasjes en dat is goed aan onze reisgenoten besteed. Maar omdat de wekker al om 4:00 ’s ochtends was afgegaan, wordt het geen latertje voor de meesten.

Wat een aantal van ons nog wel wakker houdt zijn de ontwikkelingen op de songfestival. Duncan Laurence met zijn nummer Arcade wordt ’s nachts luidruchtig toegejuicht vanuit ons Spaanse hotel in Sevilla. De Spaanse gastheren kunnen het niet altijd waarderen, maar wie voor het eerst in 44 jaar zijn land ziet winnen, mag wat mij betreft best even los gaan.

De stad Sevilla

Het vrije programma op de tweede dag wordt door iedereen anders besteed. Ik loop een heel eind door de stad en bezoek onder meer het houten bouwwerk Metropol Parasol.

In de stierenvechtersarena nemen we een tour. Het verhaal achter deze merkwaardige bezigheid van de Spanjaarden maakt het niet bepaald aantrekkelijker.

Sevilla staat vol met prachtige gebouwen en het oude centrum barst van de sfeervolle steegjes. Al zou ik er met een auto niet graag rijden.

In de namiddag verzamelen we voor een stadswandeling onder leiding van een gids. De rondleiding geeft leuke extra informatie die je weer anders naar de stad laat kijken.

Met de hele groep gaan we vervolgens authentieke Spaanse gerechten eten. Nog één avond sangria drinken en dan zit het weekend er alweer op.

De feiten

Met 48 deelnemers is dit de grootste groep ooit. Dan te bedenken dat het ooit begon met 8 personen in Londen. Het is bovendien de 10e editie. Een unieke traditie, waar menig bedrijf jaloers op kan zijn.

Wedstrijd: Sevilla FC – Atletic Bilbao (La Liga)
Uitslag: 2 – 0
Stad: Sevilla
Datum: van zaterdag 18 tot maandag 20 mei 2019
Deelnemers: 48

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.