Eind vorig jaar gaf ik een interview gericht aan de HBO studenten van de Haagse Hogeschool, waarin ik meer vertel over de ontwikkelingen van mobiele apps en het werken met scrum. De Dutch Innovation Factory organiseert deze kennisdeling onder het label DIFx.

Met RB Group ben ik gevestigd in de Dutch Innovation Factory. We ontwikkelen de mobiele apps RosterBuster en RB Logbook voor luchtvaartpersoneel. Deze apps zijn ontstaan vanuit de behoefte van twee piloten, die online en gemakkelijk hun roosters wilden kunnen zien. Daarnaast kan het luchtvaartpersoneel via de app nu ook zien bij welke gate hun vliegtuig vertrekt, hoe laat ze daar moeten zijn en hoe het weer is op hun eindbestemming. RosterBuster wordt erg gewaardeerd door een heleboel mensen. Dan zie ik dat mensen er wat aan hebben en dat vind ik gewoon heel erg leuk. Bij RosterBuster zag ik vooral dat het leven gemakkelijker werd voor het luchtvaartpersoneel.

Het werken met SCRUM

Bij het ontwikkelen van apps is het werken met SCRUM van groot belang. In 2010 ben ik met Gamebasics overgestapt naar de projectmethode SCRUM. Het werken met SCRUM heeft echt een enorm verschil gemaakt in efficiëntie, voorspelbaarheid en het werkplezier. Hierdoor creëer je echt een teamgevoel. Je kan het bijvoorbeeld aanpassen naar je eigen werknemers en beschikbare tools. De verschillende rollen, meetings, structuur en planning kunnen naar de behoefte van het bedrijf worden ingericht. Voor studenten is het ook zeker aan te raden om met SCRUM te werken, maar ik raad hen wel aan om eerst de basisregels en de rollen te bestuderen.

Ontwikkeling

Is er sprake van een nieuwe ontwikkeling door het hybride werken? Ik denk van wel. Maar contact met elkaar tijdens het werken is heel belangrijk, ook voor je eigen geluk. Ik hoop heel erg dat er in de toekomst een combinatie wordt gezocht tussen on- en offline SCRUM-meetings.

Bekijk hier het hele interview:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.