De verkoop van Gamebasics en OSM is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Diverse media in binnen en buitenland besteedden er aandacht aan. In Nederland verschenen publicaties in onder meer het AD, het Financieel Dagblad, Control en Quote. Bij radio Veronica werd ik geïnterviewd in het programma Voetbal Insite.

Nederlandse media

Het gebeurt niet elke dag in Nederland dat een gamesbedrijf in andere handen overgaat. De koper Miniclip doet bij velen geen belletje rinkelen, maar Tencent, de Chinese gigant die erachter zit, wel. Met name het FD legde hier de nadruk op.

In het AD verscheen een aardig artikel, waarin zowel huidig Gamebasics directeur Jasper Schwartz als ik werden geïnterviewd. Het verhaal over het ontstaan van OSM kreeg zo de ruimte, maar ook de plannen en ambities die het bedrijf heeft na de overname door Miniclip.

Bij Radio Veronica werd ik kort geïnterviewd door Jan-Joost van Gangelen in het programma Voetbal Insite. Het interview is hier terug te luisteren.

Internationale aandacht

Diverse buitenlandse media maakten melding van de overname. Met name de games gerelateerde media zoals Gamesindustry.biz, Gamesutra, PocketGamer.biz maar bijvoorbeeld ook Global Legal Chronicle.

De verkoop van Gamebasics is niet alleen in Engelstalige media groot nieuws maar ook bijvoorbeeld in Spanje, Portugal en Rusland, waar veel gebruikers van Online Soccer Manager zich bevinden.

De toekomst van Gamebasics

Als de mediastorm weer een beetje is gaan liggen, moet gaan blijken wat de opbrengst gaat zijn voor Gamebasics van deze overname. Ze gaan hard aan de slag om met Miniclip succesvol te worden. Ik ga dat met veel interesse volgen.

Zowel de groei die OSM ongetwijfeld gaat doormaken, als de nieuwe games die door het talentvolle team gebouwd zullen worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat de wereld nog het nodige gaat horen vanuit Zoetermeer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.