Ik ben bij RB Group bezig met een leuk en uitdagend project. Het bouwen van een elektronisch pilotenlogboek. Piloten wereldwijd zijn verplicht zo’n logboek van hun vluchten bij te houden. Wij gaan dat mogelijk maken met een app. Daarmee zijn we niet de eerste, maar we denken een aantal sterke troeven in handen te hebben.

Het loggen van vluchten is van het grootste belang. Piloten moeten kunnen aantonen dat ze een bepaalde hoeveelheid vlieguren hebben gemaakt, i.v.m. de veiligheid en om carrière te maken. Maar het bijhouden van een pilotenlogboek is een vervelende administratieve klus.

Leuker en sneller

Ons logboek maakt het sneller en leuker om vluchten te loggen. Dit bereiken we niet alleen doordat vluchten vanuit onze populaire app RosterBuster kunnen worden geimporteerd, maar ook met andere slimme features die nog even geheim moeten blijven.

De markt voor pilotenlogboeken wordt al jaren feitelijk verdeeld door slechts twee grote spelers, die hun prijzen steeds verder hebben verhoogd. Wij denken dat piloten zitten te wachten op een betrouwbaar logboek, dat competitief is geprijsd en waar voortdurend aan geïnnoveerd wordt. Dat merken we aan de vele enthousiaste reacties die we krijgen.

Om ervoor te zorgen dat we goed aansluiten op de wensen van piloten, hebben we een aantal ervaren piloten uit onze grote RB gebruikersgroep aangehaakt. Zij geven waardevolle feedback en helpen ons de uitdagingen te begrijpen waar zij voor staan.

De techniek

Technisch gezien wordt het een kunststukje. We gebruiken React Native voor de front-end, waardoor we zowel voor Android als voor iOS kunnen ontwikkelen zonder veel overhead. De data zal met de secure AWS cloud worden gesynchroniseerd, waardoor de gegevens altijd veilig zijn.

Planning

Als je mij de afgelopen maanden wat minder hebt gezien, dan klopt dat. Ik ben 110% bezig om het team dat het logboek maakt te ondersteunen. Dat doe ik als Product Owner en als ik tijd over heb, help ik het development team hands-on.

Het doet me denken aan de ontwikkeling van OSM 2, 8 jaar geleden. Net als toen kan ik me actief met het development proces bemoeien en de planning bewaken. Het zou mooi zijn als, net als toen, de planning gehaald wordt en we er een grandioos succes van maken.

Eind februari 2020 op de Pilot Expo in Berlijn zal het eindproduct, dat RB Logbook zal gaan heten, aan het publiek gepresenteerd worden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.