In het hartje van Groningen wordt een goedbezochte internationale meetup georganiseerd voor Laravel ontwikkelaars. Toen ik werd gevraagd daar een onderwerp te komen presenteren hoefde ik niet lang na te denken. Het zijn twee technische onderwerpen geworden: Lumen API’s in AWS en de Amazon Alexa bot.

In de presentatie over API’s in Amazon Web Services vertel ik over vijf AWS services die we gebruiken en hoe deze toe te passen zijn in een Lumen/Laravel omgeving. De presentatie over Amazon Alexa is gelijk aan die ik eerder dit jaar op de Zoetermeer tech night heb gegeven.

Voor wie niet bekend is met Laravel, dit is één van de populairste PHP frameworks die op dit moment in gebruik zijn. Bij RB Group maken we er onze back-end API’s (Advanced Programming Interfaces) in. Deze technologie gebruiken we in combinatie met Amazon Web Services, wat het grootste cloud platform ter wereld is. Deze combinatie is heel krachtig.

Groningen

Het is een stukje rijden vanuit Zoetermeer, maar dat had ik er graag voor over. De meetup trekt een gevarieerd publiek van (internationale) studenten, ontwikkelaars en ondernemers uit de stad en omgeving van Groningen. Er zijn scherpe vragen gesteld. Tijdens de borrel na afloop was het geen straf om even te blijven hangen.

De organisatie was in handen van Beeproger en verliep vlekkeloos. Een meetup om in je agenda te zetten als je PHP developer bent en in de buurt van Groningen woont.

Video registraties

Kijk hieronder de een recap en de twee sessies integraal terug.

1. Reacap van de Meetup

2. Lumen APIs in an AWS Environment

3. Amazon Alexa App for the Airline Crew

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.