Net voordat de wereld in lock-down ging organiseerden we de RB Group “Roster Jam”. Een 2-daagse hackathon waarin een creativiteit en innovatie voorop staan. Jezelf omtoveren tot piloot? Na de Roster Jam kan dat.

Het doel van de Roster Jam is om het hele bedrijf even uit de sleur van prioriteiten en sprints te trekken. Zo worden creatieve krachten aangeboord, die normaal gesproken weleens verborgen blijven door de waan van de dag. Bij Gamebasics had ik goede ervaringen met het organiseren van een hackathon. Met een team dat is gegroeid naar meer dan 30 mensen, is er nu ook bij RB group behoefte aan.

More fun

Het thema van de Roster Jam was deze keer “more fun“. Een breed thema, waar iedereen zijn eigen invulling aan mocht geven. Er werd maar één voorwaarde gesteld: het moet te maken hebben met onze missie. Iedereen in het bedrijf zowel in Nederland als in India deed mee, uitgezonderd de directie die de jury vormden. Zowel in Nederland als in India hebben we een winnaar aangewezen.

De teams werden vooraf bepaald en aan het eind was er een presentatie. Deze presentatie moest door de Corona-omstandigheden via de webcam worden gehouden, maar dit was geen groot probleem omdat we door ons kantoor in India er toch al aan gewend zijn om op afstand te werken.

De hackathon

Het waren gezellige en inspirerende dagen. Er werd geconcentreerd gewerkt. De extra hapjes en drankjes die we hadden geregeld, droegen bij aan een ontspannen sfeer.

De teams waren zo samengesteld dat er verschillende expertises bij elkaar zaten. Mensen die niet dagelijks met elkaar samenwerken, leerden elkaar zo beter kennen.

De opbrengsten

Alle teams hebben iets moois opgeleverd aan het eind van de hackathon. Hier volgt een overzicht van de opbrengsten.

De winnaars

Pilotify – maak jezelf piloot (Winnaars NL)

Het team van Pilotify overtuigde de jury met een app waarmee je via Augmented Reality een pilotenkostuum aan kunt trekken. Zo kan iedereen piloot worden!

Via verschillende medailles kun je zelfs nog een niveau behalen. De app is volledig functioneel en campagnes op sociale media zijn uitgedacht.

Coro-na-code – Activity Leaderboard (Winnaars India)
Het team van Coro-na-code heeft zich onderscheiden met een technisch hoogstandje. Een rewards systeem gebaseerd op een leaderboard. Volledig werkend in de iOS app in twee dagen. Ga er maar aan staan!

De andere teams

In Nederland kwam Team J.A.M. met een quiz met aviation facts op de proppen. “Dude, where’s my roster” had leuke easter eggs gemaakt voor de website. Groep RoasterToaster tenslotte had een rewards systeem gemaakt.

In India is het team onder de inspirerende naam EmployeesMustWashHands aan de slag gegaan met een dating app voor crew die ze Laid Over gedoopt hebben. De Script Kiddies tenslotte ontwierpen een platform het om airlines te helpen personeel te vinden.

Conclusie

De Roster Jam heeft veel moois opgeleverd. Het is niet ondenkbaar dat we sommige dingen terug gaan zien in onze producten. Natuurlijk is het in 2 dagen niet mogelijk om iets met ambitie te maken dat ook nog eens productieklaar is. Er zullen altijd puntjes op de ‘i’ moeten worden gezet. Maar zeker is dat de doelstellingen van de hackathon meer dan behaald zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.