De eerstejaars studenten van de Haagse Hogeschool en MBO Rijnland worden traditiegetrouw officieel ontvangen in het Zoetermeerse raadhuis. Naast de burgemeester en wethouder was ik erbij om ze te vertellen wat er kan gebeuren als je IT en ondernemerschap combineert.

De nieuwe studenten volgen in de Dutch Innovation Factory een hbo-studie HBO-ICT of Applied Data Science & Artificial Intelligence bij De Haagse Hogeschool of de mboRijnland-opleiding Expert IT systems and devices Security. Het zijn studies met een uitstekend toekomstperspectief; er is veel vraag naar IT-talent. In Zoetermeer hebben de studenten in een campus, te midden van innovatieve ondernemingen en een actieve community, direct contact met het bedrijfsleven en leren ze onder meer van praktijkopdrachten van ondernemers.

Burgemeester, wethouder en ondernemer

De studenten werden eerst toegesproken Burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Marijke van der Meer. Zij heetten de studenten warm welkom en lieten hen kennismaken met Zoetermeer.

Daarna nam ik ze in sneltreinvaart mee door mijn verhaal over OSM. Hoe ik van zolderkamer naar skybox ben gegaan. Wat een mooie link is: ik ben OSM ooit in Zoetermeer gestart, toen ik net als deze studenten nog aan de Haagse Hogeschool studeerde.

Na de toespraken werd er een poging gedaan om met alle studenten tegelijk op de foto te gaan. Of dat gelukt is? Beoordeel zelf maar.

Studenten marktplein Zoetermeer

OSM nog steeds populair

OSM is nog steeds populair onder de studenten: op mijn vraag wie het spel kent werd door meer dan de helft van de aanwezigen bevestigend geantwoord. De rest weet het nu ook. Uiteraard heb ik niet nagelaten ze te wijzen op mijn boek, waarin ze mijn verhaal verder kunnen lezen en dat 18 oktober in de boekhandels ligt.

Het is een prachtige traditie dat de studenten op deze manier kennis maken met de stad Zoetermeer en wat de opleiding en de stad hen te bieden heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.