Site pictogram Jeroen Derwort

RosterBuster geselecteerd voor Starburst Accelerator event in YES!Delft

Het RosterBuster Team was uitgenodigd voor het ‘Starburst Selection Committee’ event in YES!Delft op maandag 13 november 2017. Tussen de vliegende auto’s, satelliet besturingssystemen en Ironman exoskeletten hebben wij onze nieuwste innovatie laten zien: een Alexa Echo app die het mogelijk maakt voor airline crew om met gesproken woord hun rooster te raadplegen.

Starburst is een accelerator die wereldwijd start-ups in de lucht- en ruimtevaart toegang geeft tot kapitaal en contacten om hun business te laten groeien. Er waren investeerders, grote corporates en snelgroeiende start-ups in de sector uit heel Europa samengebracht om kennis met elkaar te maken.

De start-ups die in Delft hun producten en diensten mochten tonen, waren over het algemeen zeer technisch van aard en B2B gericht. RosterBuster vormde een welkome uitzondering op al dit high tech geweld. Wij lieten een concreet product zien dat voor eindgebruikers is ontwikkeld. We konden ons daarom verheugen in veel interesse van de aanwezigen, waaronder United Airlines, KLM, Innovation Quarter, Mainport Innovation Fund, Boeing en Airbus.

De Alexa Echo op onze stand was vers overgekomen uit de UK (want nog niet in Nederland verkrijgbaar) en werd meerdere malen bevraagd. De app is gebaseerd op AI technologie, waardoor de bot kan worden getraind. Zinnen gesproken tekst kunnen dan moeiteloos worden geïnterpreteerd en in de context beantwoord.

Pitches bij Starburst Delft

Er werden diverse pitches gehouden, waarin de meest uiteenlopende innovaties aan de man werden gebracht. Een stuwraket voor nano-satellieten en een herbruikbaar lanceervliegtuig voor kleine raketten kwamen voorbij, maar ook een AI systeem dat technische regelboeken doorleest en automatisch toepast. Een exoskelet waarmee je eruit komt te zien als Ironman mag niet onvermeld blijven. En geavanceerde radarsystemen die vogels en drones kunnen ontdekken blijken ook in Nederland gemaakt te worden.

De andere start-ups toonden dus eveneens mooie innovaties. De vliegende auto van PAL-V, waarvan een prototype in het YES!Delft terrein te bewonderen was, stal de show. Helaas was het niet mogelijk om een proefrit/proefvlucht te maken, maar de eerste units rollen binnenkort van de band heb ik begrepen. Het toestel mag binnen Nederland vliegen, maar wie er één wil moet er minimaal 300.000 euro voor over hebben.

Pal-V vliegende auto

Na afloop van het event was een prachtige regenboog waar te nemen boven het pand van YES!Delft. Als dat geen goed voorteken meer is weet ik het ook niet meer.

Regenboog YES!Delft
Mobiele versie afsluiten