Site pictogram Jeroen Derwort

Deal met Zuid-Koreaanse publisher voor Penguin Panic

Penguin Panic, de vrolijke pinguin platformer, zal binnenkort in Azië furore gaan maken. Een deal die we onlangs getekend hebben met de Zuid-Koreaanse publisher The Balance, gaat daarvoor zorgen.

Toen wij Penguin Panic uitgebrachten vorig jaar juni, hadden wij er geen hoge verwachtingen van. We hadden de game vooral gemaakt om te oefenen met Unity en om te kijken of onze kinderen het leuk zouden vinden. Dat laatste bleek al snel het geval. Ze hebben Penguin Panic veelvuldig gespeeld. Die ijskoude doelstelling is bereikt.

Penguin Panic staat in de App Store en in de Play Store en wordt dagelijks gedownload en gespeeld. Ook dat hadden we voor ogen. De gebruikscijfers gaan echter niet bepaald door het dak. Dat is eenvoudig te verklaren. Het is een single player game, zonder toeters en bellen. Wie Penguin Panic uitspeelt kan de game daarna links laten liggen. Er zitten geen opties in die ervoor zorgen dat spelers terugkomen, zoal die er bijvoorbeeld wel zijn in OSM.

Penguin Panic in Azië

We waren daarom verbaasd om een mailtje van een heuse publisher te ontvangen uit Zuid-Korea. The Balance wil Penguin Panic gaan uitrollen in Azië. De publisher richt zich op games die leuk zijn om te spelen, er goed uitzien en geen complexe infrastructuur vereisen. Wie Penguin Panic naast die voorwaarden legt, ziet als snel dat het een perfecte match is.

Wat gaat de publisher doen?

Penguin Panic zal in diensten terecht komen die games aanbieden zoals Spotify muziek aanbiedt: voor een vast bedrag per maand kunnen spelers onze vrolijke penguin game spelen en proberen alle eieren te verzamelen.

Om dit mogelijk te maken, moesten wij een versie van het spel aanleveren die geen gebruik maakt van de SDK’s (software development kits) van bijvoorbeeld Apple en Google. Dit hebben we gedaan. We hebben de deal vervolgens getekend en de game ligt nu ter goedkeuring bij de verschillende diensten. Dit proces dan drie tot zes maanden duren.

Wij kunnen niet wachten tot onze game in Zuid-Koreaanse huiskamers te spelen is! Een mooie stap voor deze pinguïn: to boldly go where no penguin has gone before.

Mobiele versie afsluiten