Op de Zoetermeer Tech Night kwam ik voor het eerst on stage als CTO van RosterBuster, om over het onderwerp performance te praten. De aanwezige technici kregen daarnaast nog tips voor betere code reviews en een inkijkje in de wereld van zero-day exploits.

“Wat komt erbij kijken als je 4 miljoen gebruikers hebt?” was de vraag die ik van de organisatie kreeg voorafgaand aan het event. In mijn presentatie heb ik tien fouten aan bod laten komen, die ik in de praktijk veel heb gezien en die funest zijn voor de performance van een schaalbare applicatie. Bijvoorbeeld de neiging van programmeurs op zeldzame situaties te optimaliseren, met averechtse gevolgen.

De andere twee presentaties waren ook zeer interessant. Zo leerden we van Principal Developer Erik Hooijmeijer de do’s en donts van code reviews. Het gebruik van code reviews is inmiddels standaard in elk professioneel agile team. Maar met de juiste tooling en mindset kan er veel tijd en frustratie bespaard worden.

Security Expert Daan Keuper nam ons mee in de wereld van zero-day expoits. Hier blijkt een levendige handel in te zijn. Hackers die hun ethische normen naar beneden bijstellen kunnen tonnen verdienen. Overheden mengen zich hier ook in en kopen zero-day kwetsbaarheden voor hun spionagediensten.

Behalve de goede presentaties was er eten geregeld en in de borrel na afloop konden developers en technici met elkaar hun dagelijks werk bespreken. Iedereen was weer op tijd thuis voor de Champions League en kon terugkijken op een bijzonder geslaagde en leerzame avond.

De Zoetermeer Tech Night werd gehost in de Dutch Innovation Factory en werd georganiseerd door 42 met bijdragen van RosterBuster en CompuTest.

Bekijk hier mijn presentatie op SlideShare.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.