Site pictogram Jeroen Derwort

Boekpresentatie SCOREN! met Jeroen Rijsdijk en Michel Bezuijen

Op woensdag 25 oktober 2023 was de officiële boekpresentatie van mijn boek “SCOREN! Online Soccer Manager (OSM) van zolderkamer tot skybox”, in de Dutch Innovation Factory.

Het auditorium zat stampvol. Ik mocht het boek uitreiken aan een panel van een aantal zwaargewichten: Jeroen Rijsdijk, hoofdtrainer van Sparta Rotterdam. Michel Bezuijen, burgemeester van Zoetermeer. Ilja Mensonides, coordinator van van Kenniscentrum voor Angst en Stress bij jeugd (KAS). Shera Doekhi, student Information & Security Management, oud-OSM speler en podcast-host.

Het panel

Jeroen Rijsdijk is hoofdtrainer van Sparta Rotterdam. Dit is de baan die alle OSM-spelers eigenlijk ambiëren: trainer zijn in de Eredivisie. Rijsdijk vertelde inspirerend hoe het vak van hoofdtrainer eruit ziet bij een betaaldvoetbalclub. Wat er allemaal bij komt kijken en ook wat je moet doen om het te worden. Hij heeft een lange weg afgelegd maar heeft nooit het einddoel uit het zicht verloren. En met succes: onder zijn leiding staat Sparta op een verdienstelijke zevende plaats.

Michel Bezuijen, burgemeester van de stad waarin ik op mijn zolderkamer ooit ben begonnen, vertelde over het belang van ondernemerschap in Zoetermeer en de plaats die de Dutch Innovation Factory daarin inneemt. Wat veel van de aanwezigen niet wisten is dat hij ook op een jongere leeftijd nog op hoog niveau heeft gevoetbald.

Ilja Mensonides vertegenwoordigde KAS Jeugd, het goede doel waar de opbrengsten van het boek via het H.M. Derwort Fonds naartoe gaan. Zij legde uit hoe belangrijk het is dat kinderen die angsten hebben of gebrek aan zelfvertrouwen geholpen worden. Het KAS zet zich hier zowel theoretisch als praktisch voor in.

Host Shera Guiliano Doekhi praatte alles vlot aan elkaar. Hij is student, podcast maker en ex-speler van Online Soccer Manager.

Audiojaxx

De band Audiojaxx onder leiding van zanger en lead gitarist Bowie Derwort zette een spetterende show neer. Zij speelden hun nummers, allemaal eigen composities, voor en na het programma. Zij konden op veel waardering van de aanwezige publiek rekenen.

De muziek van Audiojaxx is te vinden op Spotify voor de liefhebbers.

Signeren

Na afloop heb ik heel wat boeken mogen signeren. Ik ben erg benieuwd naar alle feedback. 📖 🙏

PS: ⚽ Dezelfde avond won Feyenoord ook nog eens met 3-1 van Lazio Roma in de Champions League. Nederland telt weer mee op het Europees voetbaltoneel. Wat wil je nog meer?

Mobiele versie afsluiten