TopCampaign: de 5% beste online marketing freelancers

1
179

TopCampaign is een nieuw initiatief dat ik met Reinier Linthort Homan onlangs gestart ben. Wij hebben beiden een bedrijf in de travel sector. De Corona-crisis heeft die sector en ook onze bedrijven hard geraakt. We vonden elkaar en besloten samen een nieuwe business op te zetten, die het vinden van online marketing freelancers makkelijker maakt.

COVID-19 heeft de mondiale luchtvaart en evenementenbranche volledig lamgelegd. Het succes van RB Group was mooi, maar dat zal pas een vervolg kunnen krijgen als er herstel optreedt. Reinier heeft precies hetzelfde probleem bij en EventTrips. We zochten elkaar op om te kijken of we een Corona-pivot konden maken. Toen Reinier met het idee voor TopCampaign kwam, was ik gelijk enthousiast.

Bij zowel RB Group als Gamebasics had ik al ervaren dat goede online marketeers dun gezaaid zijn. Bovendien zijn er veel specialismen. Een expert op het gebied van e-mail, is niet automatisch ook goed in social media. Het bij elkaar brengen van de juiste specialismen is altijd een enorme uitdaging geweest.

Goed netwerk

Omdat we een goed netwerk van freelancers hebben, besloten we daarmee een exclusief netwerk van online marketing freelancers te creëren, onder de naam TopCampaign. Zo kunnen andere start-ups en slimme bedrijven ook gebruik maken van het beste dat Nederland op online marketinggebied te bieden heeft. Zonder het risico dat je eerst geld geeft en tijd verspilt aan een paar beunhazen, voordat je de toppers die je nodig hebt geselecteerd hebt.

MVP

Vanaf augustus hebben we ons Minimal Viable Product voor TopCampaign staan. Sindsdien zijn we aan het concept aan het schaven. We zijn gestart met een groep van 15 freelancers uit ons eigen netwerk. Inmiddels hebben zich vele freelancers bij het platform aangemeld. Daar zien we aan dat er behoefte is aan het platform onder freelancers. We hanteren een strenge selectie, alleen de beste freelancers komen er doorheen. Het is een geweldige groep mensen om mee samen te werken. Op de belangrijkste specialismen hebben we de top van Nederland aan ons weten te verbinden: SEO, SEA, CRO en e-mail bijvoorbeeld. Sinds kort hebben we daar en strategie en branding aan toegevoegd.

De website van TopCampaign die we gebouwd hebben, werkt heel eenvoudig. Als je een online marketing behoefte hebt, ga je naar dit formulier. Hier kun je o.a. aangeven wat voor soort specialismen je zoekt, hoeveel freelancers je nodig denkt te hebben en wat je budget is.

Vervolgens zorgen wij voor een freelancer die past bij de gestelde groei-vraag. Omdat we zeker weten dat de freelancers goed zijn, geven we zelfs een tevredenheidsgarantie af. Die hebben we overigens nog niet hoeven inroepen.

Een werkend concept

We zijn inmiddels zover dat we weten dat het concept werkt. Een groeiende poel freelancers, dagelijks nieuwe aanmeldingen van bedrijven die hun marketing vraagstukken aan ons voorleggen en tevreden klanten.

We zijn beiden ervaren ondernemers. Stilzitten zit niet echt in onze genen. Het is tijd om de volgende stap te zetten.

We denken bijvoorbeeld aan uitbreiding van het aantal specialismen. We zien dat bedrijven niet alleen online marketingvragen bij ons neerleggen, maar ook met meer traditionele marketing projecten bij ons terecht komen. Maar ook zullen we wellicht het buitenland erbij gaan betrekken. Want waarom stoppen bij de grens als dit concept wereldwijd uitgerold kan worden?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.