Onlangs ontdekte ik dat in het MSX spel Treasure of Babylon muziek van mij verwerkt zit. Het nummer “Power and Loudness” dat ik 25 jaar geleden in Moonblaster heb gemaakt, speelt in het titelscherm.

Het spel is een creatie van de fransman Eric Boez, die het uitbracht voor de MSX Turbo R in 2013. Treasure of Babylon is een puzzel/strategie game, waarin je bent opgesloten in de historische stad Babylon en moet ontsnappen door 25 levels uit te spelen. In elk level moet je alle edelstenen verzamelen. Nog best een uitdaging.

Een kwarteeuw geleden hield ik me actief bezig met het componeren van muziek op de MSX computer. Ik vind het best opmerkelijk dat mijn muziek Frankrijk heeft bereikt. In 1994 was er immers nog geen internet. Hoe dat precies gegaan is, weet ik niet. Wellicht hebben mensen diskettes uitgewisseld op beurzen en zat daar een disk van mij bij, of er is een BBS gebruikt.

Onlangs zocht ik bij elkaar wat ik nog uit die periode kon vinden. Wat deze ontdekking extra leuk maakt, is dat ik het betreffende muziekstukje zelf niet meer had. Het kan mooi bij mijn verzamelde collectie MSX chiptunes.

Mijn track is gebruikt in het titelscherm, en maakt zodoende een prominent onderdeel van de soundtrack. Er zijn ook deuntjes van bekende componisten uit de MSX scene gebruikt zoals van Dandan, Coen van der Geest en Wolf. Best een mooi rijtje om tussen te staan.

“Power and Loudness” (1994)

Speel hier het spel Treasure of Babylon »

NB: De muziek in de webMSX emulator klinkt anders omdat deze alleen MSX-MUSIC ondersteunt en geen MSX-AUDIO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.