Sinds ik gestopt ben als directeur bij Gamebasics, houd ik kantoor in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Van daaruit heb ik de mogelijkheid om ongestoord te werken aan nieuwe prototypes van games. Maar ook om aan te haken bij de vele nieuwe kansen die hier voorbij komen. Ik heb er nu een maand opzitten. Wat is er in die maand allemaal gebeurd?

Allereerst heb ik gezorgd voor een nieuwe werkplek. Ik zit in een kamer van RosterBuster, wat als voordeel heeft dat ik eenvoudig binnen kan lopen voor een praatje en een kop koffie. Mijn bureau, stoel en computer waren snel geregeld. Om het kantoor iets authentieks te geven heb ik er deze ‘klassieke’ arcade kast neergezet.

Er meer dan 2000 games op de kast, allemaal meer dan 15 jaar oud. Maar het is verrassend hoe verslavend sommigen van die spellen nog steeds zijn.

Maar mijn doel was natuurlijk niet om de hele dag te gamen, maar om de techniek weer in te gaan. Dat is gelukt. Mijn eerste product is een kleine Facebook Live Game geworden: Rebels vs Empire. Ik ben in technologieën gedoken als TypeScript, Phaser.io en de Facebook Graph API. Hoewel Facebook helaas de virale mogelijkheden van Live Video games heeft beperkt, was het een leerzame eerste stap, die ik ga opvolgen met een prototype van een mobile game.

Altijd iets te doen

In de Dutch Innovation Factory is elke week wel iets te doen. Ik heb bijvoorbeeld een interessant gastcollege bijgewoond over merkenrecht en ICT. Ook was er in januari een Innovation Expo van HBO-ICT studenten, die vindingen presenteerden als een muis die handwarmte gebruikt om zich op te laden, een kastje om USB-sticks virusvrij te maken en een slimme koelkast die waarschuwt als producten over datum zijn.

Er waren ook de eindpitches van de minor ondernemerschap, met bijvoorbeeld SocioFit, een concept voor een actieve wachtkamer. En uiteraard waren er borrels met gratis hapjes, waarin genetwerkt kon worden.

Ondertussen help ik RosterBuster met de uitdagingen waar deze snelgroeiende start-up voor staat, op het gebied van schaalbaarheid en techniek. Via het ecosysteem van de Innovation Factory, met o.a. een incubator, een business center en de Haagse Hogeschool, voer ik regelmatig gesprekken met studenten en ondernemers die op zoek zijn naar advies, investering of coaching.

Ik hoef me dus niet te vervelen, maar mijn nieuw verworven vrijheid koester ik voorlopig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.