Avalon is een RPG spel voor DOS dat ik samen met Bowie heb gemaakt tussen 1996 en 1998. Dit spel hebben we uitgebracht als freeware en is ruim 200.000 keer gedownload. Omdat het nu 10 jaar geleden is dat Avalon het levenslicht zag, wil ik er uit nostalgische overwegingen weer eens wat aandacht aan besteden.

Het verhaal
Om te beginnen even kort het verhaal van Avalon. De mensheid heeft de aarde verpest en is per ruimteschip geland op een nieuwe planeet. Hier begint men met een klein dorp en een agrarische samenleving. Dit gaat een tijdje goed, maar er blijken zich op de planeet al levensvormen te bevinden die niet blij zijn met de komst van de indringers.

Deze creaturen vallen het dorpje aan en de mensheid moet zich verdedigen. Dit verloopt rampzalig. Gelukkig kom jij dan ten tonele, als de eenzame held, Mace genaamd, die de strijd aangaat en gaat uitzoeken waarom de oorspronkelijke bewoners de mensen zo ongunstig gezind zijn.

Goed ontvangen
Het spel werd destijds zeer goed ontvangen en we hebben vele positieve reviews gekregen. De absolute kroon op ons werk was de uitverkiezing tot Shareware Strategy Game van het jaar, door ZDNet. Deze prijs wonnen we in het jaar 2000.

Gedateerd
Omdat Avalon al 10 jaar oud is, ziet het er nu erg gedateerd uit. Een beperkte groep die houdt van nostalgische games zal het ongetwijfeld nog steeds waarderen, maar het leek me leuk het toch voor een iets groter publiek toegankelijker te maken, zodat we kunnen laten zien waar wij toentertijd twee jaar aan gewerkt hebben. Daarom heb ik een filmpje gemaakt van ongeveer twee minuten waarin je een goede indruk krijgt van het spel.

Avalon website
Daarnaast heb ik voor de liefhebbers een kleine website over Avalon gemaakt waar informatie over het spel te vinden is en waar je het kunt downloaden. Alle muziek staat er bijvoorbeeld ook in MP3 formaat.

Hoewel ik nu nooit meer aan een dergelijk groot project zou willen beginnen, vond ik het wel een hele leerzame ervaring en ik ben ook nog steeds trots op het eindresultaat. Het maken van een spel blijft een leuke bezigheid waar ik gelukkig in mijn dagelijks werk nog steeds mee bezig mag zijn.

Bekijk ook eens deze eerdere blog post over Avalon: Ik heb fans!

3 REACTIES

  1. Hoi Jer,
    Ik heb er geen verstand van maar het lijkt veel op Mario. Jullie muziek is vele keren beter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.