NLgroeit helpt ondernemers groeien. Op het NLgroeit Jaarevent in het AFAS Theater in Leusden kwam 600 ondernemers bij elkaar om te leren van elkaar en geïnspireerd te worden.

Zodra ik mijn auto parkeerde onder het pompeuze AFAS Theater, wist ik dat ik op de goede plek was. Ik kon aansluiten bij een eindeloze rij Porsches, BMW’s en Tesla’s. Bij het inchecken stond ik in de rij met heren van middelbare leeftijd in pak met sneakers aan.

Hoewel er aan zelfbevlekking geen gebrek was op deze dag, inclusief de organisator die zichzelf een manshoge beker uitreikte, had het programma geen gebrek aan inspirerende sprekers. Voor ondernemers die iets moois hebben neergezet en daar bevlogen over kunnen vertellen, kun je me midden in de nacht nog wakker maken. En daar waren er genoeg van.

Inspirerende ondernemers

Ali Niknam van Bunq en TransIP bijvoorbeeld. Yuri van Geest. En Soufiane Touzani die met zijn voetbaltrucjes als influencer een waar imperium heeft opgebouwd. Ook was er ruimte voor minder bekende namen met een inspirerend verhaal, zoals Süleyman Gögüs en Jettie van Mourik-Woerden.

Mentor bij NLGroeit

Ik ben al enige jaren mentor van NLGroeit en heb meegedaan als teamcoach in Het Groeicollege. Ik voelde me dus wel thuis op dit event. Aan een paar onhandige gesprekjes van het kaliber “en wat doe jij eigenlijk?” ontkom je echter niet op een plek als deze.

Ik heb kennisgemaakt met ondernemers die zich bezighouden met diverse onderwerpen als stedelijke beplanting, spaanplaten, software en het uitzenden van consultants. Wat iedereen verbindt is de drang om hun bedrijf succesvoller te maken en dan kom je, als je het plat slaat, allemaal dezelfde uitdagingen tegen.

AI

AI is een groot onderwerp, waar iedereen zich druk om maakt. Spreker Job van den Berg van AI.nl wist hier kleurrijk over te vertellen. Helaas hebben maar weinig mensen een idee wat ze ermee moeten. Ik zet in dat gebied mijn geld niet op de gevestigde orde, maar op de nieuwe generatie.

Natuurlijk heb ik niet nagelaten mijn boek onder de aandacht van mijn gesprekspartners te brengen. Want als je ergens een mooi verhaal over ondernemerschap kunt lezen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.