Als ik een nieuwe PC nodig heb, bestel ik losse onderdelen en zet deze zelf in elkaar. Dat is een fluitje van een cent en leuk om te doen. Mijn computer uit 2013 had onlangs de geest gegeven, dus ik moest me snel verdiepen in een nieuw systeem.

De ontwikkelingen op hardware gebied houdt ik niet meer zo bij, maar deze gaan niet meer zo hard als vroeger. Intel verkoopt zijn chips nog steeds in dezelfde i3, i5 en i7 families. Wel is generatie 8 van de i7 8700 processor die ik heb gekozen, een stuk zuiniger en krachtiger dan zijn voorgangers.

Geheugenchips zijn maar één generatie vooruit gegaan in 5 jaar. Van de 16GB DDR3 modules die ik had, ben ik naar 32GB DDR4 van Corsair Vengeance LPX gegaan. De voeding is een 650W Seasonic. Dit merk verdient een eervolle vermelding voor de prachtige manier waarop de voeding is verpakt. Er zit een prachtig zakje om het doosje heen, het lijkt net een sieraad. Toch een prestatie voor zo’n beetje het saaiste onderdeel van je PC.

Arctic Freezer

Tijdens het bouwen van de PC kwam ik één probleem tegen, namelijk met de koeling van de processor. Ik had een Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 besteld om de standaard koeler van Intel, die nogal lawaaierig is, te vervangen. De Arctic koeler is echter zo groot dat ik niet al mijn geheugenmodules kon plaatsen. Door het koelblok een kwartslag te draaien lukte het me uiteindelijk om alles er alsnog in te krijgen.

Als moederbord heb ik voor de ASRock Z370 Extreme 4 gekozen. Dit moederbord ziet er fraai uit en barst van de functies. Om daar wat van te kunnen zien is de kast de BitFenix Nova geworden. Dit is een stijlvolle zwarte kast met een raampje, zodat de ledjes op het moederbord zichtbaar zijn. Mijn PC staat weliswaar onder mijn bureau, maar het is toch grappig.

Videokaart (Geforce GTX 770) en harddisk (Samsung 1TB SSD) heb ik meegenomen van mijn oude PC, aangezien dat upgrades van latere jaren zijn die nog prima meekunnen.

De nieuwe PC staat alweer rustig te snorren onder mijn bureau. De Windows 10 installatie startte moeiteloos op en herkende de nieuwe hardware. Na het installeren van wat drivers ben ik weer klaar voor de komende 5 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.