Een event waarin ondernemerschap van vrouwen centraal staat. Dat is wat Simone Levie heeft neergezet in de Flint in Amersfoort. Als ‘partner van’ was ik onderdeel van dit event waarin ik me heb verbaasd en verwonderd.

Simone Levie is een business coach die vrouwen leert hoe ze online een succesvol kunnen worden. Ze verkoopt daarvoor concrete stappenplannen. Haar belangrijkste boodschap, ook op dit event, is dat geld verdienen geen zonde is. Dat je je hart mag volgen en dat je daar ook geld voor mag vragen.

Dat het aanslaat blijkt wel, want de zaal met 750 stoelen was volledig uitverkocht.

40k klanten

Er worden inspirerende succesverhalen van vrouwen gedeeld, die na hun coaching hun omzet aanzienlijk hebben vergroot. Een rondvraag bij het publiek leert dat degene die het meest verdient, ruim een miljoen euro omzet met een bakkerij.

Het primaire doel van de testimonials is om de de coaching van Simone te verkopen. Haar klanten worden aangeduid met het geld dat ze betalen. Een 40k-klant betaalt 40.000 euro voor coaching van Simone. De community mag je in als je 7,5k betaalt. Je wordt dan een “Goldie”. Onderdeel van de Golden Circle. Dat wil toch iedereen? Een koopje bovendien, want de prijs wordt na het event verdubbeld.

Een echte acoliet krijgt de kans op levenslange coaching van haar. Mits daar het luttele bedrag van 100k voor wordt betaald. En wel exclusief, want er is maar één plek beschikbaar! Groot applaus als iemand zijn hand op steekt en met veel emotie “JA Simone, dat wil ik!” roept.

Spraakmakende verhalen

De nadruk op sales is soms wel een beetje gênant. Maar er zit ook veel goede content in het programma. Simone Levie vertelt roerend over haar joodse achtergrond, en de invloed die dat op haar leven heeft. Ze heeft een aantal andere vrouwelijke coaches gemobiliseerd, zoals Dolly Heuvelink, Anne Quaars en Katelijne Vermeulen, die het event cachet geven.

Als man in het publiek

Als man op dit event is het een bijzondere ervaring. Het ene moment wordt er een emotioneel verhaal verteld, het volgende moment staan we met de hele zaal te fitnessen om de spieren wat los te maken, waarna we gemeenschappelijk in meditatie gaan om innerlijke krachten te ontdekken.

Manifest is een wonderlijke combinatie van zweverigheid en keiharde Amerikaanse sales. “Magic” noemt Simone Levie dat.

Conclusie

Wie concrete tips zoekt om succesvol te worden, werd op Manifest niet echt bediend. Maar inspiratie was er zeker op te doen. De Amerikaanse manier van sales bedrijven is niet voor iedereen, maar ik denk wel dat het helpt om veel vrouwen te leren dat geld verdienen mag, ook als je als vrouw onderneemt. Vrouwelijk ondernemerschap is in opkomst, dat bewijst dit event wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.