In de Dutch Innovation Factory won Gummy Games, het team achter de game Malllow Mystery de award voor beste game. Op de Grote Expo maakten zij de meeste indruk op de jury, die bestond uit docenten, afgevaardigden van de Dutch Games Association en Miniclip Nederland.

Mallow Mystery

Mallow Mystery is een detective game geïnspireerd op role playing games als Return of the Obra Dinn and LA Noir. De game bevat interessante karakters en een kleurrijk verhaal, waarin een moord is gepleegd in een snoepstad. Je moet zoeken naar aanwijzingen in deze stad genaamd Dulton. Het lijkt of alles zoet en licht is aan de oppervlakte, maar er gebeuren schimmige dingen in de krochten van de stad. De tagline is: “In a sweet world, bitter things can happen”.

De jury roemde het feit dat de game erg uitgebreid is. Je kunt Mallow Mystery op maar liefst zeven manieren uitspelen. Een compliment voor het team dat deze game in slechts twintig weken tijd wist op te leveren. Wat ik mooi vind, is dat een lid van dit winnende team verdergaat in het GameLab om aan een nieuwe mooie game te werken.

Er was flinke concurrentie, want een game genaamd Unwashable maakte eveneens indruk. In deze game die mijn kinderen erg konden waarderen, moet je als sok die niet gewassen wil worden, ontsnappen aan een grote boze wasmachine.

GameLab op de expo

Ik stond met het GameLab op deze Expo, met de projecten GymSim, Penguin Panic en Benjamin & Carol: Mystery of the Scarab. Het was een mooie gelegenheid om reacties te peilen en de activiteiten van het GameLab in de spotlight te zetten.

Naast al deze games waren er projecten van de studenten van Innovative Development te zien en werden er een pitchwedstrijd georganiseerd waarin studenten van de minor “The Next Successful Online Start-up” hun businessplannen konden pitchen aan een deskundige jury waarin Bowie Derwort (Game Tailors), Irma de Graaff (economie gemeente Zoetermeer/ programma scalebooster) en Daan de Graaf (Innovation Mentor & Startup Coach Rabobank) zitting hadden.

Het was weer een prachtig evenement waar elke keer meer bezoekers op afkomen. De volgende editie is op 21 juni.


Foto’s Chris Lans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.