Op 19 juni was ik bij INDIGO Showcase: een event in Utrecht dat al 15 jaar lang een feest voor de game industrie is. Naast talks van experts uit het werkveld, waren er mogelijkheden om te netwerken en natuurlijk waren er games te spelen van Nederlandse makers.

Als voorzitter van de Dutch Games Association (DGA) is INDIGO een geweldige kans om mensen in de industrie te leren kennen en oude contacten aan te halen.

Gamebedrijven in Utrecht

De week startte met een boottocht door Utrecht, georganiseerd door de Regionale Ontwikkelings Maatschappij (ROM) Utrecht. De boot bracht een internationaal gezelschap via de beroemde kanalen van de oude stad langs bepalende gamebedrijven.

Boot ROM Utrecht

Nixxes bijvoorbeeld, een studio die bestaande games naar nieuwe platforms brengt. Verantwoordelijk voor o.a. de PC versies van Ghost of Tsushima en Horizon Forbidden West. Cook and Becker, waar unieke art wordt gemaakt van legendarische games. Verder kregen we een kijkje in de keuken bij Stellar Entertainment, Flavours en de Dutch Game Garden.

Nixxes

Pitch Perfect en Captain’s Dinner

En dag later waren er maar liefst 15 pitches van gameprojecten die op zoek zijn naar funding, publishers, investeerders of een combinatie daarvan. Elk project had drie minuten om de aanwezigen in het publiek te overtuigen. Er waren zeer indrukwekkende games en studio’s bij. Het gevraagde bedrag varieerde van 100.000 euro to enkele miljoenen.

De meeste indruk op mij maakten Footsy, een game waarin kinderen in de huiskamer van hun ouders voetballen. Studio Galaxy Grove vond ik ook een goed verhaal hebben. Oprichter Joost van Dongen was tevens één van de founders van het ter ziele gegane Ronimo Games.

In de avond was er een barbecue en een goed bezochte borrel bij Van Der Valk Utrecht, die tot in de late uurtjes duurde voor sommigen.

Het INDIGO Showcase Event

Op de beursdag arriveerde ik al vroeg in Utrecht voor mijn eerste afspraak. Hoewel ik in eerste instantie van plan was om één van de vele praatjes te bezoeken, was mijn agenda volledig volgeboekt via het handige MeetToMatch systeem. Ik sprak met gamedevelopers, publishers, investeerders, toolmakers en journalisten.

Wat INDIGO speciaal maakt is dat er naast de vele talks van experts ook een beursvloer is waar je games kunt spelen. Deze worden gepresenteerd op een soort arcadekasten. Er waren twee games te spelen waar ik in heb geïnvesteerd via Midgame Fund: Dobbel Dungeon en The Button Effect. Legendarische gameontwikkelaar Adriaan de Jongh was er ook met zijn nieuwste game Rift Riff.

INDIGO

Voor het eerst was er een Applied Games-track op INDIGO. Diverse serious game bedrijven deelden hier hun inzichten.

Ondanks de moeilijke tijd waar de game industrie momenteel doorheen gaat, was INDIGO een waar een feest. Het laat zien dat de games industrie veerkrachtig is. Ik heb weer veel creativiteit, passie en ondernemerschap gezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.