Bits & Pretzels is het grootste festival voor start-up founders van Europa. Als je daarvoor uitgenodigd wordt, kun je natuurlijk niet weigeren. Zeker niet als het evenement wordt gehouden in München, waar het Oktoberfest in volle gang is.

Toegang tot Bits & Pretzels hadden we te danken aan onze eerdere deelname aan de Deep Dive Week in Dublin. We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar in ieder geval zou het een goede gelegenheid zijn het Oktoberfest mee te maken en bij te praten met de mensen van Startup Lighthouse.

Naar goed Duits gebruik was het event uitmuntend georganiseerd. We konden genieten van gratis koffie, braadworsten, beyerse hamburgers en natuurlijk volop pretzels. Zelfs bier was op het beursterrein te verkrijgen, toch wel een unicum.

Er waren diverse talks die tot doel hadden start-ups te voorzien van informatie over opschalen, investeringen ophalen, business modellen implementeren en het managen van groei. Dit was leerzaam, maar niet bijzonder interessant in de fase waarin wij ons bevinden. De organisatoren hadden er echter ook aan gedacht om het netwerken makkelijk te maken. Er waren speeddating sessies en ’topic tables’, waar we over bepaalde onderwerpen met andere start-ups van gedachten konden wisselen.

De topic tables waren in een tent op het Oktoberfest terrein. Zo zaten we om 9:00 uur ’s ochtends met braadworst en een liter bier te praten over blockchain. Hoewel het een bijzondere ervaring was, smaakt bier me toch beter in de avonduren.

In de avond woonden we een pitch-event bij van het ‘Häus der Beyerische Wirtshaft’. De organisatie was wederom perfect geregeld, alleen was bij de aankondiging niet vermeld dat alle pitches in het Duits zouden zijn. Hierdoor was het helaas wat lastig te volgen allemaal.

Eén van de doelstellingen die we voor dit jaar met RosterBuster was om meer zichtbaar te worden in de industrie. Dit is ons ruimschoots gelukt. Het bezoeken en actief participeren in evenementen zoals deze draagt daaraan in belangrijke mate bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.