In de DCU Ryan Academy in Dublin kregen we een inspirerende week voorgeschoteld met internationale influencers, sprekers, mentors en investeerders uit de wereld van de reisbranche en specifiek de luchtvaart. Met RosterBuster was ik er een week lang te gast om te leren en contacten te leggen.

De door Tony Ryan (founder van Ryanair) opgerichte DCU Ryan Academy for Entrepreneurship is gevestigd in een markant gebouw aan de rand van Dublin, dat de vorm heeft van twee half uitgebroede eieren. In de omgeving zijn vele grote multinationals gevestigd zoals Lufthansa, Adobe, SAP, Google en Facebook. Hier werd de Deep Dive Week voor Travel Tech van het Startup Lighthouse project georganiseerd.

Elke minuut dat we er waren was goed besteed. De organisatie had de top van het Ierse bedrijfsleven uitgenodigd om de scale-up bedrijven waar we deel van uitmaakten te helpen hun groeiambities waar te maken.

Bobby Healy en Feargal Brady

Eén van de sprekers was bijvoorbeeld Bobby Healy, die we in het gigantische kantoor van Hubspot ontmoetten. Een bedreven spreker met een inspirerend verhaal, maar bovendien iemand die weet wat ervoor nodig is om een bedrijf te laten groeien.

Een ander zwaargewicht was Feargal Brady, medeoprichter en directeur van Blueface, die zijn startup uit zag groeien tot een miljoenenbedrijf.

Aviation

Wat voor ons heel prettig was, was dat de nadruk van deze Deep Dive Week vooral op aviation lag, een onderwerp dat ons wel past. Behalve inspirerende sprekers werden we ook in contact gebracht met Venture Capital. Het grootste compliment dat we daarbij van de potentiële investeerders kregen is dat RosterBuster door duizenden luchtvaarprofessionals wordt gebruikt en dat die er zelfs voor betalen.

Deze ‘B2C grassroot approach’ is ontzettend moeilijk om te bereiken. De volgende logische stap zou zijn om luchtvaartmaatschappijen aan boord te krijgen. Iets dat volgens de aanwezige deskundigen een grote kans van slagen heeft gezien ons track record. Het zou een nieuwe fase voor RosterBuster betekenen.

Dublin en The Brazen Head Meetup

Naast het event in de Ryan Academy heeft de stad Dublin natuurlijk nog veel meer te bieden. De tijd die we verder nog hadden in de stad hebben we gebruikt om een meetup te organiseren met airline crew in de oudste pub van Ierland: The Brazen Head. Uiteraard smaakt de Guinness hier uitstekend. Naar pubs hoef je niet te zoeken in Dublin, als je naar de wijk The Temple Bar gaat.

Wat overblijft is een diep respect voor hoe de Ieren hun IT en aviation ecosysteem hebben opgezet en wat ze ermee hebben bereikt. Omdat Ierland slechts een bevolking van 4 miljoen mensen heeft, zijn ze zich ervan bewust dat ze elkaar moeten helpen om verder te komen. Dat zorgt ervoor dat we zijn thuisgekomen met een schat aan inspiratie, kennis en contacten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.