Het wereldkampioenschap hockey werd om de hoek gehouden dit jaar, in het Kyocera stadion in Den Haag. Een goede reden om maar eens te gaan kijken! We zagen het damesteam in een bijzonder spannend duel winnen van Australië met 2-0.

Ik was nog nooit eerder bij een hockeywedstrijd geweest, dus ik wist niet goed wat ik ervan kon verwachten. Het bleek bijzonder vermakelijk te zijn. De sport is leuk om naar te kijken. Met name op het gebied van spelregels en moderne communicatiemiddelen ligt hockey mijlenver voor op voetbal.

IMG_5853

Enkele regels die wat mij betreft zo in het voetbal ingevoerd zouden mogen worden: zuivere speeltijd van twee keer 35 minuten, twee scheidsrechters (één per helft), een mogelijkheid voor de teams om second opinion van de videoscheidsrechter aan te vragen, onbeperkt wisselen van spelers zonder oponthoud en het direct nemen van een vrije bal.

Er hing een geweldige sfeer. Tijdens de wedstrijd klonk bij dode spelmomenten muziek door het stadion, bijvoorbeeld als er een strafcorner was versierd. Dit activeerde het publiek.

IMG_5860

Het Nederlands elftal had moeite met Australië. In de eerste helft waren de Hockeyroos de betere ploeg. Nederland kreeg een serie strafcorners tegen en ontsnapte een paar keer door geweldige reddingen van de keepster. In de tweede helft wisten de Nederlandse dames meer kansen af te dwingen waarvan er prompt één verzilverd werd door Kim Lammers. Het werd daarna zelfs nog 2-0 via Naomi van As.

IMG_5849

We bleven na de wedstrijd nog even hangen in het complete dorp dat om het stadion heen was neergezet. Er waren winkeltjes, eettentjes en grote partytenten waarin gedanst kon worden.

IMG_5866

4 REACTIES

 1. Jeroen,

  Weet je ook welk nummer gedraaid werd bijn corner? Ben op zoek naar de titel.

  Groet, Petra

 2. Nederland heeft zojuist de wereldtitel veroverd! Australië was wederom de tegenstander in de finale. Het werd in de finale net als in de poule 2-0, alleen vielen de doelpunten nu in de eerste helft.

 3. Hoi Jeroen,
  Inderdaad, die spelregels zijn het bestuderen waard. Dat had ik na de eerste wedstrijd op televisie al. Maar ja voetballers zijn geloof eigenwijs en laten zich niet door de hockeywereld vertellen hoe het beter kan.
  Groet, mams

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.