Je eigen BV’tje hebben” klinkt toch een beetje pocherig. Toch moet ik mezelf inmiddels wel onder de groep mensen scharen die deelneemt in meerdere ondernemingen. Om precies te zijn: drie BV’s en één VOF. Omdat het voor de buitenwacht steeds gecompliceerder wordt wil ik alles eens op een rijtje zetten.

Om te beginnen was er Caridion. Mijn eenmanszaak die ik in 2003 oprichtte bij de Kamer van Koophandel. Caridion heeft het volgehouden tot 2005. Toen ben ik overgestapt op de bedrijfsvorm van een besloten vennootschap omdat dit voordelen bood in de sfeer van aansprakelijkheid en belastingen.

Om het gelijk administratief goed op te zetten werden het twee BV’s: Derwort Media en Online Soccer Manager. Derwort Media is mijn persoonlijk ‘holding’, waarin het bedrijfskapitaal zit en al mijn persoonlijke onkosten. De BV voor Online Soccer Manager is een ‘werkmaatschappij’. Waar OSM onder valt en alle activiteiten die daarbij horen. Het voordeel van deze constructie is dat de Online Soccer Manager makkelijker verkocht zou kunnen worden, als dit aan de orde zou zijn.

Niets aan de hand tot zover, alles lijkt nu nog redelijk overzichtelijk. Maar in 2004 besloot ik ook nog samen met twee aandeelhouders (Netbasics en Frank Tijhuis) Gamebasics VOF op te zetten, wat in 2006 ook een BV werd. Tot slot richtte ik ook nog maar Beter Niet VOF op samen met Bowie. Elk van deze ondernemingen heeft een eigen profiel en websites die het ontwikkelt en exploiteert.

In totaal ben ik dus bij drie feitelijke ondernemingen betrokken. Welke sites precies onder welk bedrijf vallen en wie erbij betrokken zijn, heb ik in onderstaand overzichtje gezet. Onder het motto: eenvoudiger kan ik het niet maken, wel overzichtelijker.

PS: Het hele verhaal is trouwens nog wel wat ingewikkelder, omdat Bowie weer bij Gamebasics in dienst is, en Netbasics nog diverse andere initiatieven ondersteunt die verder weer niets met Gamebasics te maken hebben. Maar aangezien ik daar verder geen aandeel in heb, laat ik dat buiten beschouwing.

4 REACTIES

  1. Ik zou inderdaad wel benieuwd zijn naar jouw versie van dit model… want begrijpen doe ik het allemaal niet meer :-p

  2. Het is inderdaad nogal een oude foto van me!

    Maar mooi overzichtje zo. Ik snap nu eindelijk hoe het zit. Hehe, geintje hoor 😉

  3. Uhm, zijn er aandelen te koop voor een bepaald onderneming?

    Verder leuk om te zien, hoe het allemaal zit 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.