Bij de introductie van de iPhone in 2007 liet Steve Jobs het al zien: visual voicemail. Ik was erg enthousiast over deze nieuwe optie en kon niet wachten er gebruik van te maken. De telecomproviders werkten echter niet mee, waardoor ik anno 2014 als zakelijke gebruiker de voicemail nog steeds op een archaïsche lineaire manier moest afluisteren. Tot een ingenieus Nederlands appje genaamd Voozzle het visioen van Steve Jobs alsnog op mijn iPhone bracht.

Een iPhone heeft geavanceerde menu’s en functies. Waarom moet ik dan een lange lijst met berichten in volgorde gaan afluisteren en waarom moet ik elke keer dezelfde domme keuzemenu’s doorworstelen? Het moge duidelijk zijn, van voicemail op de oude manier word ik echt heel verdrietig.

Vandaar dat ik positief verrast was toen ik Voozzle ontdekte. Deze app maakt het mogelijk om al je voicemails overzichtelijk gepresenteerd te krijgen. Je ziet in één oogopslag wie je gebeld hebben en je kunt ze onafhankelijk van elkaar afluisteren. Het werkt met elke provider en is gratis in het gebruik. Geniaal gemaakt!

voozzle-screen

Dit vind ik een mooi voorbeeld van een innovatieve app die meer bekendheid zou verdienen. Het blijft natuurlijk diep triest dat onze telecomproviders, T-mobile voorop, niet de moeite nemen om visual voicemail zelf te implementeren. Maar wie net als ik helemaal klaar is met old-school voicemail, kan met Voozzle dus eindelijk het nieuwe decennium in.

Download de Voozzle app.

10 REACTIES

  1. Ik was wel zeer onaangenaam verrast toen ik erachter kwam dat mijn telefoonrekening ongeveer 30 euro hoger was dan normaal. Bij het checken van de abnormale kosten, bleek dat het om een doorschakeling ging van elk telefoontje, naar voozzle dus. Ik vind het idee van de app geweldig, maar voozzle zou toch ergens mogen aangeven dat dit het risico is van het gebruiken van de app. Ik heb dus gelijk voozzle geannuleerd en verwijderd.

  2. Het zit niet in een zakelijk abonnement… T-Mobile denkt blijkbaar onterecht en onbegrijpelijk dat zakelijke klanten geen behoefte hebben aan visual voicemail.

  3. Beste Jeroen, hartelijk dank voor de review van onze app. We zijn er zelf eerlijk gezegd ook trots op en zijn erg blij met de positieve reacties. Ook voor ons was het ontbreken van visual voicemail op onze Iphone de reden dat we dit ontwikkeld hebben. We doen niet actief aan promotie, dus vertel het vooral door. Bij vragen op opmerkingen, mail ons svp, we proberen altijd zsm te reageren. Mvg, het Voozzle team.

  4. Mag ik eens vragen wat de theologische drijfveer is achter deze applicatie?

  5. Helemaal gratis is het niet, want iedere doorschakeling kost je bij de meeste providers wel een (luttel) bedrag. Maar de elegantie en het visuele gemak is dat wel waard, ja 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.