In Gouda woonde ik de cursus “Professional Product Owner” van Prowareness bij. Deze cursus is speciaal toegespitst op de rol van “Product Owner” binnen de Scrum software ontwikkelingsmethode. Ik voer deze rol al zo’n twee jaar uit, maar periodiek is het goed om terug te gaan naar de theorie en te leren van je vakgenoten.

Softwareontwikkeling is een proces dat vaak voor hoofdbrekens zorgt. Organisaties zijn snel geneigd om problemen te lijf te gaan met regeltjes, documentatie en procedures. Het Agile Manifesto, de basis voor alle Agile softwareontwikkelingsmethoden en dus ook van Scrum, laat zien dat het ook anders kan. De training begon zeer toepasselijk met dit manifest.

po-training

Na de algemene scrum theorie werd ook ingezoomd op de rol van Product Owner. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de inhoud en volgorde waarin producten wordt ontwikkeld. Er werd gebruik gemaakt van workshops, filmpjes en natuurlijk werden er overal post-its voor gebruikt, tot in het absurde toe.

We waren in goed gezelschap, want er waren afgevaardigden van ING, Exact, Independer, ProRail en Tweakers aanwezig. Het was erg interessant om ervaringen met hen uitwisselen en het was een inspirerende cursus waar ik weer mijn voordeel mee kan doen.

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.